Фетхуллах Ґюлен

Фетхуллах Гюлен засуджує і приносить свої співчуття у зв’язку з вбивствами у Франції

Гюлен: Насильство ніколи не можна нічим виправдати.

Фетхуллах Гюлен ісламський проповідник, який живе в США, висловив співчуття після потрійного вбивства в церкві Нотр-Дам в Ніцці.

Гюлен засудив подію і приніс співчуття у своїй заяві:

«Нещодавно я дізнався про жорстоке вбивство Семюеля Паті в одному з районів Парижа, це дуже глибоко мене засмутило. Але після цього, я був ще більше шокований, коли дізнався, що в іншому французькому місті ще три людини були по-звірячому зарізані під час молитви в місці поклоніння. Хочу відкрито заявити, що мене найбільше мене засмутило те, що ті, хто скоїв ці злочини, використовували ісламські аргументи і вигукували релігійні гасла.

Зрозуміло, що мусульмани, віруючі і поважають всіх святих, починаючи зі святого Адама, очікують, що інші будуть поважати Пророка Мухаммеда (мир йому і благословіння), і відчувають себе ображеними виразами і зображеннями, неповажними по відношенню до нього. Але є законні гуманітарні, дипломатичні та юридичні способи, якими вони можуть висловити свою стурбованість. Насильство ніколи не можна нічим виправдати.

Кожна народжена людина має право на життя, і кожне людське життя священне, незалежно від його віри. Таке легке ставлення до людського життя не можна ні примирити з людством, ні виправдати ісламом!

Крім того, незалежно від мети, жорстокість і насильство – не шлях Пророка, і навіть якщо таке насильство відбувається під релігійним виглядом, воно суперечить основним цінностям ісламу. Пророк Мухаммед завжди відповідав тим, хто ображав і переслідував його, з співчуттям і м’якістю, він прагнув викорінювати ворожнечу.

В цьому випадку вчинення злодіянь подібного роду є явною ознакою того, що злочинці не слідують заповідям Пророка, співчувати всьому людству. У той же час такі дії – найбільша неповага до спадщини Пророка.

Я висловлюю свої співчуття у зв’язку з цим сумним інцидентом і ще раз засуджую всі форми тероризму, незалежно від його виконавців або їх цілей.

Ці напади ще раз доводять, що нам потрібні дні, коли всі обіймають один одного, незважаючи на різницю у віруваннях, мовах або кольорі шкіри, і коли всі ставляться один до одного з повагою і співчуттям. Я висловлюю свої співчуття близьким тих, хто загинув в результаті цих нападів, і поділяю своє горе з народом Франції і з усіма, хто вважає себе членом великої людської сім’ї.»

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button