Туреччинa

У Туреччині розгорнули кампанію зі збору підписів для звільнення політичних в’язнів.

Прийнято рішення: підписати петицію, щоб закликати турецьку владу звільнити ув'язнених, які постраждали від політичних репресій, щоб зупинити Covid-19.

Уряд Туреччини, як повідомляється, готує пакет судової реформи, який включає в себе звільнення тисячі ув’язнених, щоб зупинити Covid-19. Однак не очікується, що реформи будуть включати політичних в’язнів, які знаходяться в попередньому ув’язненні за так званими «терористичними» зв’язками. Іншими словами, тисячі жертв репресій будуть звільнені.

Онлайн-петиція депутата прокурдської Народної демократичної партії Омера Фарука Гергерліоглу закликає турецьку владу звільнити тисячі жертв політичних репресій, щоб захистити їх право на життя, «або шляхом прийняття пакету судових реформ, який буде розглянутий парламентом, або через рішення, які повинні бути прийняті безпосередньо судами ».

«Наша країна і світ переживають екстраординарний період. Оскільки вірус що швидко поширюється призвів до загибелі тисячі людей, уряд вживає жорстких заходів, спрямованих на забезпечення здоров’я населення і мінімізацію загибелі людей. З цієї причини вкрай необхідно терміново вжити заходів для в’язниць Туреччини, в яких замкнені понад 300 000 в’язнів і працюють близько 150 000 співробітників в’язниці.

Кількість ув’язнених у Туреччини перевершило місткість в’язниць країни, розрахованих на 100 000 чоловік. Тюремним установам бракує адекватних можливостей ізоляції, гігієни, харчування і лікування. Ця ситуація є серйозною загрозою правам на життя всіх ув’язнених, яких держава зобов’язана захищати.

Перш за все, всі хворі, літні, жінки і в’язні повинні бути терміново звільнені. А пакет судових реформ, а також законопроект про кримінальне виконання, який, як очікується, буде включений до порядку денного у парламенті в найближчі дні, повинні бути розроблені відповідно до конституційного принципу рівності.

У ситуації, яка вимагає звільнення ув’язнених з метою захисту основного права на життя; закон, який тримає за ґратами інтелектуальних людей, політиків, митців та інших осіб, які були ув’язнені за «тероризм» за публікації в твіттері, написання або створення музики; призведе до подальшого болю в суспільній свідомості.

Як попереджають міжнародні організації, сьогодні десятки тисяч людей продовжують стикатися зі звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом, що є явним порушенням принципів законності, передбачуваності, відсутності у законів зворотної сили.

Десятки тисяч людей, які не були причетні до насильства і злочинів, і не заохочували їх, були звинувачені у створенні, або в участі в терористичних організаціях або їх підтримки.

Десятки тисяч людей, які не мали ніякого відношення до кримінальних дій, були притягнуті до кримінальної відповідальності лише на основі їх політичних переконань, повністю ігноруючи об’єктивність кримінальної відповідальності.

Для того щоб покласти край цьому беззаконню, антитерористичне законодавство повинно позбавитися двозначності, з тим щоб захистити всіх осіб, що не були причетні до актів насильства, від звинувачень, пов’язаних з тероризмом.

Вчителька була заарештована за «поширення терористичної пропаганди» просто тому, що вона сказала: «Діти не повинні вмирати!». Сотні вчених, відомих як «Академіки за мир», були арештовані і засуджені до тюремного ув’язнення за те, що закликали воюючи частини в південно-східній Туреччині припинити бойові дії. Вони підписали декларацію, в якій говорилося: «Ми не будемо брати участь в цьому злочині». Тисячі людей продовжують залишатися за ґратами через висловлювання своїх переконань.

В даний час більше 50 000 журналістів, письменників, політиків, музикантів, вчених, правозахисників, вчителів, лікарів, юристів, студентів університетів, бізнесменів і домогосподарок знаходяться у в’язниці за звинуваченням у тероризмі.

Ми вимагаємо звільнити осіб, які перебувають в попередньому ув’язненні через подібні звинувачення, щоб захистити їх право на життя, або через пакет судової реформи, який повинен бути розглянутий парламентом, або через постанови, які будуть безпосередньо винесені судами. Що стосується засуджених, вони повинні мати можливість скористатися поправками. Ми також вимагаємо усунення проблем, пов’язаних з антитерористичними законами, які є корінною причиною всієї цієї несправедливості.

Ви також хочете підтримати компанію? Тоді тисніть сюди

Об’єднані Нації: Адвокати, журналісти і правозахисники також повинні бути згадані в законі про амністію.

Тим часом, відразу після доповідача Європарламенту по Туреччині Начо Санчеса Амора за допомогою соціальних засобів масової інформації також із заявою з приводу закону про амністію виступив Спеціальний доповідач Організації Об’єднаних Націй з питань про незалежність суддів і адвокатів Дієго Гарсіа-Саяна.

Уряд # Туреччини приймає закон про амністію, щоб скоротити кількість ув’язнених. Я також закликаю уряд включити в цей список політв’язнів, в тому числі юристів, правозахисників і журналістів, суддів і юристів.

Парламент Європи: ЗВІЛЬНІТЬ УВ’ЯЗНЕНИХ!

Начо Санчес Амор сказав сьогодні в Twitter: «Турецький уряд працює над законопроектом про амністію, щоб запобігти поширенню коронавируса COVID-19 і звільнити велику кількість ув’язнених. Немає кращої можливості для звільнення сотень журналістів, юристів, активістів і правозахисників».

Парламентар Ради Європи Ребекка Хармс підписалася: «Я підписала. Будь ласка, підтримайте і ви, і поділіться посиланням! »

Срочные меры по освобождению заключенных в Турции в связи со вспышкой вирусной болезни COVID-19

Термінові заходи щодо звільнення ув’язнених в Туреччині у зв’язку зі спалахом вірусної хвороби COVID-19

Приблизно 300 000 в’язнів позбавлені волі в Туреччині. З них 2500 – діти віком від 6 до 18 років. Більше 750 дітей у віці від 0 до 6 років перебувають зі своїми матерями у тюрмі. І близько 4000 жінок ув’язнених з політичних мотивів. Згідно з останніми повідомленнями правозахисних органів, в турецьких в’язницях міститься в три-чотири рази більше ув’язнених, ніж вони вміщають. Ми, Адвокатська група Женеви і Лондона «IAHRA» хочемо застосувати вплив на відповідні органи ООН і доручаємо вжити термінових заходів проти ситуації, що склалася в турецьких тюрмах через пандемію COVID-19.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button