СвітТуреччинaФетхуллах Ґюлен

Член виконкому Інтерпол Сельчук Севгель: ЄС і ООН не вважають FETO терористичною організацією

Представник Туреччини в Інтерпол пояснив причину, по якій Інтерпол не обробив червоні повідомлення, видані особам, імовірно пов'язаним з рухом Гюлена.

Представник Туреччини в Інтерпол пояснив причину, по якій Інтерпол не обробив червоні повідомлення, видані особам, імовірно пов’язаним з рухом Гюлена.

Сельчук Севгель, обраний членом Виконавчого комітету Інтерполу на Генеральній асамблеї організації, що пройшла в Стамбулі 23-25 листопада, розповів, що всього з 1930 по 2016 рік було відхилено більше 100 запитів на червоні повідомлення. Майже жоден з 839 запитів з боку Туреччини, спрямованих після 15 липня 2016 року, не був розглянутий Інтерполом.

Севгель зазначив, що Інтерпол посилається на 3-ю статтю свого статуту, в якій вказується, що організація «повністю нейтральна з військових, релігійних, расових і політичних питань». Однією з причин того, що Інтерпол відхилив запити з боку Туреччини є те, що члени Європейського Союзу (ЄС) і організації Об’єднаних Націй (ООН) не вважають рух Гюлена, який уряд ПСР називає «FETO», терористичною організацією.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button