Культура

Україну на дитячому Євробаченні представить  учень Міжнародної школи «Меридіан»

29 листопада  у Варшаві відбудеться   дитячий пісенний конкурс  Євробачення-2020.  Україну  з авторською піснею «Відкривай»   буде представляти 14-річний  Олександр Балабанов, учень 9-С  класу   Міжнародної школи «Меридіан».

Учителі школи  дуже вболівають  свого талановитого вихованця.   За їхньої підтримки Олександр уже брав участь у багатьох міжнародних співочих конкурсах. Зокрема,  в Бразилії, Австралії, Канаді й США.  Також за підтримки школи стала можлива участь Олександра в Міжнародному  фестивалі мов та культур (IFLC).

«Всі вчителі, всі учні, вся  наша спільнота дуже зраділа за нього. Бо ми всі тут його великий фан-клуб. Ми всі віддавали за нього голоси, зробили все, аби його участь в конкурсі була можлива», – каже Христина Дубина із Міжнародної школи «Меридіан».

Олександр родом із Донецька. З 4-х років займався народним співом. А взагалі – співає з дитинства, за словами батьків.

«Як мені батьки кажуть, я співав  з раннього дитинства. Тільки чув пісню і одразу повторював мотив. А в 3 роки вже мав улюблений хіт. Це Fairy Tail Олександра Рибака, з якою він тоді переміг на Євробаченні», – розповів Олександр.

Із початком військових дій на сході  Олександр з батьками  виїхали з окупованого Донецька – у Вугледар за 60 км. Через деякий час родина переїхала до Києва, де для Олександра відкрилися нові можливості. Він знову почав займатися вокалом, тільки вже естрадним.  Й вступив до школи мистецтв на музичне відділення. Вільно говорить англійською мовою і вивчає німецьку та турецьку.

Олександр — переможець і лауреат майже сорока міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів і фестивалів.

Нагадаємо, Суспільний мовник долучиться до дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2020, що відбудеться 29 листопада у Варшаві (Польща).

На дитячому Євробаченні-2020 Україну представлятиме учень школи «Меридіан»

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button