Культура

В «Софії Київській» відкрився IV Фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage

З 27 серпня по 2 вересня в Софії Київській триватиме фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. 63 заходи в програмі, 35 годин музики, 10 мистецьких спецпроектів створених лише для фестивалю; 8 мистецьких напрямів, 1 балет, 1 фешн-перформанс та одна незмінна «Софія Київська», яка вже вчетверте приймає фестиваль.

Усі події будуть пов’язані з темою часу і проживанням життя «тут і зараз», адже тема цьогорічного фестивалю «Ми. Між минулим і майбутнім». Bouquet Kyiv Stage є не лише мультидисциплінарним заходом, який міксує жанри та стилі, а фестивалем, який об’єднує епохи, аби показати цінність моменту життя, в якому ми перебуваємо саме зараз.

У перший день фестивалю лейтмотив Bouquet Kyiv Stage прозвучав в рамках грандіозного спецпроекту «Пінзель – Животков. Поєднані музикою», приуроченого до виставки “Катарсис” – пізньобарокових робіт Йоганна-Георгія Пінзеля, його учня Франциска Олендзького та сучасних робіт українського художника Олександра Животкова. Відеопроєкції дерев’яних скульптур демонструвалися на головній сцені фестивалю у супроводі співу дитячого хору “Щедрик” та треків електронного музиканта Антона Дегтярьова. А таким буде наступний мистецький тиждень на Bouquet Kyiv Stage 2021: – 8 мистецьких напрямків на чолі з професійними кураторами – музика з Любов’ю Морозовою, література з Євгеном Стасіневичем, візуальна програма з Тетяною Волошиною, театр з Валентиною Труноваю, кіно з Андрієм Різолем та Володимиром Войтенком, дитяча програма з Тамарою Романовою, бесіди під ясенем з організатором Євгенієм Уткіним та фешн з Федором Возіяновим. – Виставка “Катарсис”, що поєднала роботи генів трьох епох: дерев’яні барокові скульптури Йогана-Георга Пінзеля, його учня Франциска Олендзького і сучасного митця Олександра Животкова. – 16 гостей в напрямку “література”, які розкриють одні з найактуальніших питань, таких як “Чи варто читати нон-фікшн?” або “Чи залишається актуальною поезія?”. Серед гостей: Олена Герасим’юк, Марічка Паплаускайте, Наталка Гуменюк та інші. – бесіди під 200-річним ясенем з визначними особистостями української культури: Оксаною Забужко, Олегом Сенцовим, Сергієм Маслобойщиковим, Вадимом Скуратовським, Юрієм Макаровим, Вікторією Тігіпко, Стеллою Беньяміновою. – Закордонні музиканти з Польщі, Ізраїлю, Італію, Норвегії та Франції. Серед них – перший в історії мандолініст номінований на «Греммі», ізраїльтянин Аві Авіталь та віртуозний норвезький піаніст і композитор Аксель Кольстад, відомий своїми поєднаннями музики з гумором та стендапом.

– Мікс творчісті визнаних молодих українських музикантів, таких Heinali, Dennis Udu Quintett, піаністів-аматорів, які стали переможцями конкурсу “Каштановий рояль” та сила музики метрів української класики Василя Барвінського, Валентина Сільвестрова, Вікторії Польової, Сергія Пілютікова.

– Дитяча програма, до створення якої долучилося 15 експертів, серед яких режисери та художники, письменники та архітектори, психологи та мандрівники. Діти матимуть можливість робити справжні фрески, засвоїти техніку позитивного живопису та стануть учасниками справжнього театрального дійства. – Самоорганізований київський театр людей похилого віку “Ще не вечір” з програмою “Осінь, зима, весна, любов і трохи джазу” в рамках театральної програми.

– Театральна вистава “Говорить Софія” – де глядач один на один і одночасно в ролі актора і глядача – це про імерсивну прогулянку, для якої потрібен буде лише смартфон.

– 40 унікальних найкращих кінострічок за час розвитку незалежної України, які були зібрані і оцифровані для відвідувачів “Кінобукету”.

– Відзначення 700-річчя Данте разом з перформансом-читанням “Божественної комедії”

та багато іншого! Фестиваль позиціонує себе як подарунок місту, тому вхід на всі події є вільним за наявності вхідного квитка на територію заповідника. Фестиваль організований за підтримки Українського Культурного Фонду, КМДА, Державного агенства України з питань кіно. Іноземних посольств в Україні- Ізраілю, Норвегії, Італіі та Польского інституту

Про Bouquet Kyiv Stage:

Фестиваль Високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage започаткований у 2018 році у Києві. Традиційно він проходить в останні дні літа в заповіднику «Софія Київська».

Захід поєднує музику, візуальне мистецтво, кіно, театр, літературу, балет і фешн. Щороку понад третину програми складають закордонні учасники. Засновники фестивалю позиціонують його як подарунок місту, тому вхід на всі події є вільним за наявності вхідного квитка на територію заповідника.

Організатори фестивалю Bouquet Kyiv Stage 2021 – культурний центр “Дом Майстер Клас” та Національний заповідник “Софія Київська”.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button