ПолітикаСвітТуреччинa

«Туреччина зневажливо ставиться до закликів до деескалації в Східному Середземномор’ї»

Недавні дії Туреччини «йдуть врозріз з духом» деескалації в Східному Середземномор'ї, до чого закликала Європейська Рада в жовтні, заявив на умовах анонімності високопоставлений європейський чиновник виданню Kathimerini.

Поведінка Туреччини в Східному Середземномор’ї і рішення знову відкрити частину Вароші, колишнього курорту, обгородженого і покинутого на нічийній землі на північному сході Кіпру після 1974 року, будуть обговорюватися в ході відеоконференції ради у закордонних справах в п’ятницю, сказав він, додавши, що це питання також буде обговорюватися міністрами закордонних справ блоку 7 грудня.

Чиновник заявив, що рішення про те, як блок повинен реагувати на «недружні» дії Туреччини, буде прийнято на саміті Європейського Союзу 10-11 грудня.

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас, як очікується, в п’ятницю проінформує своїх колег з ЄС про останні навігаційні консультації Туреччини, або Navtex, вказує видання. Тим часом міністр закордонних справ Кіпру Нікос Христодулідіс проінформує їх про останні події, що стосуються Вароші.

Під час відвідування цього місця в неділю президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав до «дводержавного» вирішення кіпрської проблеми.

Висновки Європейської ради від 1 жовтня рішуче засудили порушення суверенних прав Республіки Кіпр і закликали Туреччину прийняти запрошення Кіпру до діалогу, наголошується в статті.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button