ВідеоТуреччинa

Прокуратура розслідує не справу про смерть, а шукає осіб, які зробили з цього новину

Прокуратура Гюмюшхане почала розслідування за фактом публікації фотографій і документів з тюремної камери, де помер колишній заступник начальника поліції Мустафа Кабакчіоглу.

Нагадаємо, тіло Кабакчіоглу було знайдено охоронцями в’язниці при ранковому обході. Мертвий чоловік сидів на пластиковому стільці перед дверима камери з перекинутою назад головою. Фотографії відобразили обстановку в камері: не прибраний стіл, розкидані на підлозі предмети гігієни.

Колишній офіцер поліції Мустафа Кабакчіоглу виявився черговою з 150 тисяч жертв масових чисток, влаштованих режимом ПСР після спроби липневого перевороту 2016 року. Причина смерті з’ясовується. Відомо, що чоловік неодноразово звертався до тюремної адміністрації через погіршення здоров’я, але постійно отримував відмову в лікуванні.

Як повідомляє портал Bold Medya, колишній заступник комісара поліції Мустафа Кабакчіоглу став черговою з 150 тисяч жертв масових чисток. Смерть 44-річного ув’язненого настала 29 серпня 2020 року у в’язниці Гюмюшхані в одиночній камері, куди його помістили з підозрою на коронавірус. Тут чоловік пробув 9 днів. Тіло ув’язненого вранці виявили охоронці: голова відкинута назад, пальці рук посиніли, трико в пилу. Родичі сумніваються в природній смерті Кабакчіоглу і вимагають розслідування.

На знімках з камери видно в яких поганих умовах утримувався чоловік, який страждав на астму і діабет. Кабакчіоглу неодноразово скаржився на здоров’я і просив переведення до лікарні. Однак щоразу отримував відмову від адміністрації в’язниці.
Фотографія заступника комісара Мустафи Кабакчіоглу в останні хвилини перед його смертю у в’язниці.

Його заарештували 26 липня 2016 року. Він був звільнений з роботи відповідно до першого законодавчого указу від 1 вересня 2016 після перевороту.

4 роки він провів у в’язниці Гюмюшхані. В ного була астма і високий кров’яний тиск. У 2017 році в нього також був виявлений діабет.

За 4 роки він у письмовій формі багаторазово просив відвезти його до лікарні. Однак отримував відмову та неодноразово піддавався порушенням прав щодо його здоров’я.

Після того, як він почав кашляти 20 серпня 2020 року його помістили в ізоляцію в рамках заходів по боротьбі з COVID-19.

9 днів Кабакчіоглу один прожив у палаті D2.

Він помер на пластиковому стільці вранці 29 серпня 2020 року.

Охоронці, які відкрили двері в сад, виявили труп 44-річного Кабакчіоглу.

Після смерті результат його тесту в судовій медекспертизі Трабзона виявився негативним.

Стверджувалося, що він помер від кашлю.

27 серпня 2020 року Кабакчіоглу повідомив тюремному лікарю, що помре, у своєму останньому клопотанні:

«Я регулярно приймаю ліки, які ви дали. Але я думаю, що ці ліки викликають побічні ефекти. У мене з’явився набряк з лівого боку щоки і на лівій нозі. У мене проблеми з ходьбою і мовою. У момент, коли я пишу це прохання у мене німіє рука, я не можу вільно рухати своїми частинами тіла нижче пояса. Я не можу виконувати ніяких рухів. Допоможіть мені.»

Режим Ердоган в Туреччині вбиває невинних людей у в’язницях, позбавляючи їх найпростіших прав людини.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button