Наука та ITПолітикаТуреччинa

Ердоган запропонував суттєву реформу освіти

Президент Реджеп Тайіп Ердоган запропонував реформу освіти для того, щоб, за його словами, виростити впевнені в собі покоління, які допоможуть турецькій цивілізації продовжувати процвітати, визнаючи при цьому, що 18-річне правління його Партії справедливості і розвитку (ПСР) зазнало невдачі в галузі освіти і культури.

«У майбутній період для нас вкрай важливо правильно виховувати наших дітей, починаючи з сім’ї і протягом усього їх освітнього життя. Це вимагає всеосяжної реформи освіти, а не рутинної зміни навчальної програми», — цитує Hurriyet слова Ердогана на відкритті університетського комплексу Ібн Халдун 19 жовтня в Стамбулі.

Це має стати головною темою стратегії Туреччини на 2023 рік, сказав Ердоган, підкресливши, що система освіти Республіки заснована на викладанні тільки поверхневого матеріалу без необхідного морального виховання.

«Зокрема, через засоби масової інформації вплив традиційного навчання і виховання, включаючи сім’ю, ослабло. Пробіл, створений в умах і серцях наших дітей, був заповнений західними корінням популярної культури або маренням девіантних хвиль», — заявив він.

Туреччина повинна реформувати свою освіту, починаючи з дошкільного і закінчуючи вищою освітою, щоб подолати проблеми, що випливають з десятирічного імпорту західної системи і її культури, сказав Ердоган, охарактеризувавши це як «сліпе наслідування Заходу».

Ердоган підкреслив необхідність досягнення «інтелектуальної гегемонії» і визнав, що 18-річне правління ПСР не принесло очікуваного прогресу в галузі освіти і культури.

«Наші діти отримують освіту, але у нас недостатньо освічених людей, щоб зробити всіх нас впевненіше в собі. Ми ростимо молоде населення, але не можемо належним чином реалізувати наше цивілізаційне бачення. Наші засоби масової інформації мають сучасну інфраструктуру, але не відображають наші голоси та уми. Ми стикаємося з аналогічними труднощами в галузі науки, мистецтва і культури. Ми не можемо порозумітися зі світом навіть з тих питань, в яких ми найбільш праві. Ось чому я дотримуюся думки, що ми не змогли встановити наше інтелектуальне право», — додав він.

Наслідування іншим не допоможе жодній нації перевершити реальний рівень цивілізації в світі, те, що Туреччина повинна прийняти, — це прогресивне мислення, що бере приклад з традицій, підкреслив Ердоган.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button