Туреччинa

Міністр охорони здоров’я Туреччини попереджає людей уникати натовпів

Міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа написав у Twitter, щоб попередити громадськість уникати великих натовпів, поділившись фотографією, на якій люди прогулюються по знаменитому стамбульському проспекту Істікляль, причому більшість з них йдуть без масок.

«Будь-яка людина, яка приєднається до цього натовпу, обов’язково захворіє. Якби не було всього декількох людей з масками на обличчях, ніхто б не зміг згадати про існування пандемії. Давайте уникати натовпу, якщо в цьому немає необхідності», – написав він.

В одному з інтерв’ю Коджа повторив, що уряд не розглядає питання про введення комендантської години.

«Люди повинні приділяти особливу увагу носінню масок для обличчя, щоб стримати зростання числа інфекцій. Чим обережніше ми будемо, тим більш успішні станемо в боротьбі з пандемією», — цитує його Hurriyet.

Міністр, відповідаючи на питання, чи будуть знову відкриватися університети, підкреслив, що всі навчальні заклади в кінцевому підсумку відновлять діяльність, але це буде поступове відновлення в залежності від того, який курс прийме пандемія.

Видання нагадує, що учні різних класів початкової, середньої та старшої шкіл вже почали відвідувати очні заняття.

«Рішення і рекомендації будуть прийматися шляхом оцінки ходу спалаху хвороби в цих класах і рівня інфікування серед тих, хто проходить очне навчання в майбутні тижні», — додав Коджа.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button