Туреччинa

У Туреччині в 2021 році майже 340 жінок стали жертвами феміциду

Згідно зі звітом новинного сайту Bianet про моніторинг насильства з боку чоловіків, в Туреччині в минулому році щонайменше 339 жінок загинули від рук представників сильної половини людства.

Згідно зі звітом новинного сайту Bianet про моніторинг насильства з боку чоловіків, в Туреччині в минулому році щонайменше 339 жінок загинули від рук представників сильної половини людства.

Дані за 2021 рік, коли Туреччина вийшла з міжнародної Стамбульської конвенції про насильство щодо жінок, свідчать про найвищу кількість вбивств жінок, зафіксованих у щорічних звітах про моніторинг Bianet з 2010 року, вказується в статті. Крім того, в країні минулого року чоловіки вбили щонайменше 34 дитини і зґвалтували 96 жінок, підкреслює видання.

Насильство щодо жінок і феміцид залишаються серйозними проблемами в Туреччині, де громадяни чинять все більший тиск на уряд, закликаючи вирішити ці проблеми, уточнюється в статті.

Нагадаємо, що в липні Туреччина офіційно вийшла з Конвенції Ради Європи про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок і домашнім насильством, більш відомої як Стамбульська конвенція, після того як 19 березня президент Реджеп Таїп Ердоган вивів країну з угоди, видавши відповідний указ. Даний крок був зроблений після багатомісячних дебатів про те, чи слід Туреччині виходити з угоди. Проурядові консервативні та ісламістські групи виступили проти конвенції, заявивши, що вона підриває сімейні цінності Туреччини і пропагує гомосексуалізм.

Дії уряду, як зазначають ЗМІ, призвели до протестів тисяч людей, а Державна рада отримала клопотання від ряду груп, включаючи основну опозиційну Народно-Республіканську партію( НРП), Асоціації адвокатів і жіночі організації, з вимогою призупинити вихід з Конвенції. Суд відхилив ці скарги.

Видання вказує, що вихід Анкари також викликав різку критику з боку міжнародного співтовариства, в тому числі Сполучених Штатів і Європейського Союзу.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button