ЗМІ

RTÜK наклав заборону на мовлення опозиційного телеканалу Tele1

Верховна рада радіо і телебачення Туреччини (RTÜK) наклала на опозиційний телеканал Tele1 п'ятиденну заборону на трансляцію через критичні заяви на адресу управління у справах релігій (Diyanet) і османського султана Абдулхаміта II.

Раніше в липні третій адміністративний суд Анкари скасував п’ятиденну заборону на відключення Tele1, проте після апеляції RTÜK питання обговорювалося у вищому суді Анкари, який виніс рішення на користь наглядового органу.

Заборона на мовлення набула чинності 3 вересня, вказує Duvar. Кілька людей, в тому числі опозиційні політики розкритикували крок RTÜK в соцмережах, публікуючи повідомлення з хештегом #Tele1Susturulamaz (що в перекладі означає «Tele1 не можна змусити замовкнути»), що став вірусним в Twitter.

«Влада боїться сили істини; вона намагається придушити кожен голос опозиції і продовжити своє життя, приховуючи факти. Блокування Tele1 – це атака на вільну пресу і свободу інформації», — зазначено в офіційному акаунті прокурдська Демократична партія народів (ДПН).

«З цієї півночі Tele1 незаконно відключили на п’ять днів. Ті, хто думають, що можуть запобігти поширенню правди, відключивши екрани, знову помиляються», — заявила Джанан Каптанджіоглу, голова основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) в провінції Стамбул.

«Це ганебна подія в історії ЗМІ, що суперечить Конституції і закону», – висловився депутат від «хорошої партії» Айтун Чирай.

Турецька актриса Берна Лачін також розкритикувала рішення RTÜK, написавши «за вільну Туреччину…»

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button