ЗМІСвітТуреччинa

Франція: Турецьке «Анадолу» не інформаційне агентство, а пропагандистський орган

Міжвідомчий комітет з попередження злочинності та радикалізації (CIPDR), пов'язаний з Міністерством внутрішніх справ Франції, розкритикував турецьке державне інформаційне агентство «Анадолу» (AA).

Міжвідомчий комітет з попередження злочинності та радикалізації (CIPDR), пов’язаний з Міністерством внутрішніх справ Франції, розкритикував турецьке державне інформаційне агентство «Анадолу» (AA).

У серії твітів CIPDR заявив що «хоча агентство «Анадолу» представляє себе як інформаційне, насправді це не так. Це пропагандистський орган, який публікує на своєму сайті статті, що атакують Францію в оманливій і наклепницькій манері».

Нагадавши громадськості про закон у Франції, який свідчить що «республіка забезпечує свободу совісті і гарантує вільне відправлення релігійних обрядів», комітет далі вказав, що «з усіма громадянами країни, як віруючими, так і невіруючими, поводяться однаково». Комітет нагадав, що Франція-світська країна.

Комітет також поділився деякими прикладами з новинних повідомлень турецького ЗМІ. «Анадолу звинувачує Францію в бажанні «криміналізувати частину свого населення за їх погляди і релігійну приналежність». Це абсолютно невірно», – заявив комітет, позначивши новинний репортаж ярликом «фейк».

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button