ЗМІЮнус Ердогду

Фото | Україна буде розвивати стосунки з Туреччиною

Понад триста журналістів і більше півдоби відповідей на запитання. Президент Зеленський дав прес-конференцію у новому форматі. Про незвичне місце, світовий рекорд, який встановив президент, а також про питання від Сніданку, які окрім нас не поставив Зеленському ніхто. Що відповів президент – дивіться. Президент України Великий пресмарафон Зеленського. Текстова та онлайн-трансляції Великий пресмарафон Зеленського. На подію акредитувались понад 300 працівників ЗМІ, а спілкувались із президентом вони групами по 10 осіб.

Пресс-конференція президента України Володимира Зеленського пройшла у форматі пресс-марафону. Подія на яку були акредитовані близько 300 представників ЗМІ, серед яких журналіст, редактор інтернет видання “UA24Юнус Ердогду, тривала більше 12 годин. Спілкування президента з акредитованими журналістами проходило по 7-10 чоловік у групі в приміщенні фудкорт “Kyiv food market”.

На запитання турецького журналіста Юнуса Ердогду в яких сферах можливе взаємовигідне співробітництво двох країн? Президент України дав розгорнуту відповідь.

Співробітництво України з Туреччиною важливе в багатьох сферах: «Насамперед ми хочемо, щоб партнерські відносини України та Туреччини були міцнішими, ніж відносини між Туреччиною та Росією.»

За словами Володимира Зеленського, під час його зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, сторони домовилися щодо співробітництва в оборонній сфері, спільного випуску безпілотників, в сільському господарстві, розвитку інфраструктури, інноваційній та IT сферах.

Також Володимир Зеленський підкреслив: «З Туреччиною в нас непогані взаємовідносини, потрібно лише зміцнювати та збільшувати товарообіг. До сихпір не вирішені питання в сфері екології, але ми над цим працюємо. Пан Ердоган бачить рішення трохи інакше, ніж ми. Я вважаю, що мине час і він зрозуміє, що ми компетентні в цьому питанні.»

Також Володимир Зеленський нагадав про турецькі компанія, які являються лідерами по якості будівництва доріг в Україні. Були запропоновані інфраструктурні проекти, будівництво портів.

На друге питання журналіста про отримання українського громадянства турками, які проживають на території України, Зеленський зазначив: «Громадяни, що мають етнічне українське коріння, зможуть отримати подвійне громадянство.» Громадяни Туреччини, що мають кримсько-татарське коріння, які проживають на території України також можуть отримати подвійне громадянство.

Під час пресс-марафону Володимиром Зеленським встановлено новий світовий рекорд по тривалості пресс-конференції. Почалась вона о 10 ранку, скінчилася після опівночі. Президент відповів більш, як на 500 запитань. До цього найбільш тривалу пресс-конференцію провів президент Білорусі Олександр Лукашенко, в лютому 2017 року. Тривала вона більше 7 годин.
Представник Національного реєстру рекордів Віталій Зорін зафіксував рекорд.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve masa

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button