Uncategorized

Представники країн Тюркської ради зустрілися в Стамбулі

Члени тюркської ради 27 вересня зустрілися в Стамбулі, щоб обговорити поточні події в Афганістані, де до влади прийшли таліби.

Члени тюркської ради 27 вересня зустрілися в Стамбулі, щоб обговорити поточні події в Афганістані, де до влади прийшли таліби.

«Події в Афганістані мають глобальні наслідки. Однак Туреччина, як сусід Афганістану, більше відчуває на собі вплив ситуації, що склалася. Той факт, що мільйони родичів турецьких громадян живуть в Афганістані, представляє для нас прямий інтерес. У нас особливі відносини з Афганістаном. Тому важливо, щоб ми направили світу потужний сигнал у спільній заяві, яку ми зробимо наприкінці зустрічі», — сказав міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, виступаючи на позачерговому засіданні міністрів закордонних справ Тюркської ради.

За словами Чавушоглу, на порядку денному стоять такі питання як зусилля з підтримки економічної стабільності та надання гуманітарної допомоги Афганістану, просування інклюзивного уряду, запобігання новій хвилі міграції, а також повторного вкорінення терористичних угруповань в країні.

На зустрічі зібралися провідні дипломати держав-членів тюркської ради – Азербайджану, Казахстану, Киргизстану та Узбекистану, а також Угорщини, що має статус держави-спостерігача, повідомляє Hurriyet. Захід проводиться на запрошення Чавушоглу, який також проведе двосторонні переговори зі своїми колегами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button