Uncategorized

У Туреччині головний експерт TÜBITAK померла за «підозрілих» обставин

Поліція почала розслідування «підозрілої» смерті експерта Ради з науково-технічних досліджень Туреччини (TÜBITAK), яка була знайдена мертвою в своєму будинку в стамбульському районі Тузла.

Поліція почала розслідування «підозрілої» смерті експерта Ради з науково-технічних досліджень Туреччини (TÜBITAK), яка була знайдена мертвою в своєму будинку в стамбульському районі Тузла.

За наявними даними, 37-річна Ділек Дюндар Ербахар покінчила з життям по своїй волі, але справжня причина її смерті буде оголошена після розтину, зазначає Hurriyet.

Після проведення дослідження датчиків токсичних газів, Ербахар нещодавно була номінована на премію ЮНЕСКО Для жінок-вчених у віці до 40 років.

За повідомленнями ЗМІ, 30 жовтня родичі знайшли її тіло і викликали поліцію. Повідомляється, що перед смертю вона залишила записку своєму чоловікові, Догану Ербахару, з яким вона збиралася розлучитися, зі словами: «Я так сильно люблю тебе».

Доган Ербахар, з технічного університету Гебзе, 2 листопада розповів Hürriyet, що він має намір вимагати видачі постанови про конфіденційність у справі, щоб захистити їх дочку протягом усього розслідування.

Разом з тим її сім’я відкинула звинувачення в тому, що вона пішла з життя добровільно, заявивши, що вони чекають результатів розтину.

Ербахар, яка отримала ступінь доктора філософії в 2012 році в Технічному університеті Гебзе, пропрацювала в дослідницькому центрі TÜBITAK майже 15 років. Вона була головним фахівцем у відділі сенсорних технологій центру.

Видання вказує, що TÜBITAK, метою якого є розвиток політики в галузі науки, технологій та інновацій, був заснований в 1963 році як автономна державна установа. 500 дослідників працюють в 15 різних установах, пов’язаних з TÜBITAK.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button