Туреччинa

Смерть поліцейського: 35 днів у наручниках на лікарняному ліжку  

Провівши чотири роки у в'язниці типу «Т» Тавшанли в провінції Кутахья, колишній поліцейський Вейсель Атасой, який заразився коронавірусом в тюремній камері, помер, будучи прикутим наручниками до ліжка, незважаючи на інтубацію.

Провівши чотири роки у в’язниці типу «Т» Тавшанли в провінції Кутахья, колишній поліцейський Вейсель Атасой, який заразився коронавірусом в тюремній камері, помер, будучи прикутим наручниками до ліжка, незважаючи на інтубацію.

Повідомляється, що чоловік – жертва урядових чисток помер ще 12 вересня 2020 року, але фотографії, на яких Вейсель Атасой будучи у важкому стані, прикутий наручниками до ліжка, з’явилися тільки зараз.

Знімками поділилися син екс-поліцейського Тарик Атасой і відомий правозахисник, депутат парламенту від ДПН Омер Фарук Гергерліоглу.

«Мого батька Вейселя Атасоя тримали в наручниках протягом 35 днів з першого дня його госпіталізації до смерті. Надягати наручники на людину, яку інтубували і приспали, яка не може дихати самостійно, і якого стережуть шість жандармів біля дверей – справжні тортури», – заявив Тарик Атасой.

Колишній поліцейських Вейсель Атасой був засуджений до 8 років і 9 місяців позбавлення волі за звинуваченням у причетності до руху Гюлена.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button