ЕкономікиТуреччинa

Reuters: Агбала звільнили за бажання з’ясувати як зникли 130 млрд резервних доларів

Звільнення Наджі Агбала пов'язане з зятем Ердогана. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на шість джерел в уряді і Центральному банку.

Звільнення Наджі Агбала пов’язане з зятем Ердогана. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на шість джерел в уряді і Центральному банку.

Стверджується, що останньою краплею для звільнення Наджі Агбала з посади голови Центрального банку послужило підвищення їм процентної ставки за два дні до відсторонення. Несподіване звільнення глави ЦБ поставило Туреччину на межу нової валютної кризи. За інформацією джерел, Агбал не очікував, що його звільнять.

Три джерела, які побажали залишитися анонімними, назвали основну причину звільнення Агбала. За їх словами, він вирішив вивчити політику продажу іноземної валюти і захисту вартості ліри. В результаті даної кредитно-грошової політики при міністрі казначейства і фінансів Бераті Албайраку в 2019 році збитки склали близько 130 мільярдів доларів іноземних резервів. Ініціатива Агбала привернула увагу Ердогана в лютому і викликала серйозний дискомфорт.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button