ПолітикаСвітТуреччинa

Калин: Загроза санкцій ЄС розчаровує

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що проект заяви саміту ЄС про потенційні санкції щодо Туреччини «розчаровує».

Калин сказав, що ознайомився з документом і сподівається, що лідери ЄС «уникнуть цієї мови санкцій і загроз щодо Туреччини, тому що санкції ніколи не спрацюють».

«Ми вважаємо, що наш великий геополітичний, геостратегічний порядок денний не повинен бути захоплений дуже вузьким порядком денним і максималістськими вимогами окремих країн-членів. Так, у нас є розбіжності з деякими країнами з певних питань, але вони не повинні домінувати, вони не повинні визначати самі параметри наших відносин з ЄС», — цитує його Hurriyet.

На тлі недавньої напруженості в Східному Середземномор’ї Греція і кіпрсько-грецька адміністрація посилили тиск на інших членів ЄС з метою введення санкцій щодо Туреччини напередодні саміту на цьому тижні, нагадує видання.

На сьогоднішній день нинішній президент ЄС, Німеччина, і більшість членів ЄС неохоче йдуть на такі дії, вказується в статті.

Туреччина, що має найдовшу континентальну берегову лінію в Східному Середземномор’ї, відкинула претензії Греції і квпрсько-грецької адміністрації на морський кордон, підкресливши, що ці надмірні претензії порушують суверенні права як Туреччини, так і кіпріотів-турків.

В останні місяці Анкара направила бурові кораблі для розвідки енергетичних ресурсів у Східному Середземномор’ї, відстоюючи свої власні права в цьому регіоні, а також права Турецької Республіки Північного Кіпру.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button