Світ

Законодавці США активізують зусилля проти насильницького вирізання органів у Китаї

«Практикувальники Фалуньгун гинуть, і їх катують за їхню віру, що є неприпустимим», — сказав п. Перрі.

Член палати представників Скотт Перрі (республіканець від Пенсільванії) заявив, що фінансовані китайським режимом вбивства заради органів «відразливі», і Сполучені Штати повинні взяти на себе ініціативу у припиненні цього.

«Це огидна практика, це обурливо, і з цим не можна миритися, – сказав він The Epoch Times. — Мають бути наслідки та відповідальність».

Пан Перрі хоче, щоб його документ, який називається «Законом про захист Фалуньгун» (H.R. 4132), став стимулом для припинення примусового вирізання органів у живих людей.

Фалуньгун – це духовна практика, яка навчає цінностей правдивості, співчуття та терпимості, а також медитативних вправ. Практикувальники є головною мішенню китайської влади у промисловому масштабі зловживань щодо пересадки органів. Упродовж останніх 24 років Комуністична партія Китаю (КПК) веде кампанію жорстокого переслідування цієї групи людей.

Крок уперед в американському законодавстві

Законопроєкт п. Перрі робить акцент на ці порушення і спрямований на запровадження санкцій щодо осіб, причетних до насильницького вбивства людей заради органів, та заборону їм в’їзду до Сполучених Штатів. Ці дії також можуть сприяти тому, щоб США припинили співпрацю з комуністичним Китаєм у галузі трансплантації органів та вжили необхідних заходів, щоб змусити Пекін покласти край цим зловживанням. Новий документ також може започаткувати співпрацю уряду США з різними установами щодо привернення уваги до переслідування Фалуньгун та координування зусиль щодо накладення санкцій на КПК.

Пан Перрі, який очолює Палату представників з питань свободи і входить до комітету Палати представників із закордонних справ, вважає переслідування Фалуньгун геноцидом, що ґрунтується на переконаннях, а не на етнічній приналежності.

За його словами, комуністична партія КНР «використовує тактику інших диктаторських та тоталітарних влад минулого, щоб демонізувати та дегуманізувати своїх політичних супротивників».

«Практикувальники Фалуньгунгинуть, і їх катують за їхню віру, що є неприпустимим», — сказав п. Перрі.

За словами законодавця, дуже важливо розірвати зв’язки з Китаєм у галузі трансплантації органів.

Опір, що зростає

У Сполучених Штатах зростає увага до проблеми насильницького вирізання органів.

У червні 2023 року Техас ухвалив закон, який забороняє страховим компаніям фінансувати операції з пересадки органів, пов’язані з Китаєм. У березні 2023 року Палата представників США ухвалила двопартійний законопроєкт про покарання осіб, винних у насильницькому вирізанні органів, шляхом введення санкцій щодо майна та блокування віз, анулювання їхніх паспортів, а також накладення штрафів та кримінальних покарань; проєкт нового закону тепер очікує схвалення Сенату.

Заклик до дій американських політиків

Представники Ніл Данн (республіканець від штату Флорида) та Мішель Стіл (республіканець від штату Каліфорнія) 27 червня 2023 року написали лист держсекретареві Ентоні Блінкену, в якому закликали його відомство «вжити негайних заходів» щодо припинення отримання статусу іммігранта причетних до насильницького вирізання органів, яке ініціюється КПК.

«Свідчення з перших рук, які я чув від жертв і тих, що вижили від нелюдських дій КПК, просто жахливі», – сказав Данн. «Будь-які китайські медичні працівники, які беруть участь у добуванні органів, чинять злочини проти людяності».

Представник Держдепартаменту заявив The Epoch Times: «Ми глибоко стурбовані повідомленнями про насильницьке вирізання органів у представників релігійних та етнічних меншин, затриманих у Китайській Народній Республіці (КНР)».

«Сполучені Штати невтомно закликають уряд КНР припинити свої аморальні вчинки та діяти відповідно до своїх зобов’язань у галузі прав людини та всіх відповідних медичних та етичних стандартів і передової практики, зокрема дії в інтересах пацієнта, поінформовану згоду та повагу до особи».

Підвищення рівня обізнаності

Пан Перрі також вказав на заяву Асоціації американських лікарів та хірургів, у якій засуджується насильницьке вирізання органів та міститься заклик до офіційних осіб та лікарів США зайняти позицію проти цих зловживань.

«Це триває вже надто довго, і це не привернуло уваги вільного світу, як мало би бути, але нам треба й далі просто працювати в цьому напрямку кожен божий день, щоб донести це до свідомості вільних людей і всіх людей світу, що це відбувається в 21 столітті», – сказав він.

 «Ви б не допустили цього у своїй родині. Ви не дозволили б цьому статися серед ваших друзів або у ваших ділових відносинах. Цього не можна допустити й у ширших масштабах лише тому, що це інша країна — цього не можна допустити. Перший крок — це визнати, що це відбувається, і саме до цього ми рухаємося», — сказав пан Перрі.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button