Туреччинa

У Туреччині сформовані команди, які перевіряють людей на ізоляції

У Туреччині були створені команди для перевірки людей, які перебувають у самоізоляції через COVID-19, щоб переконатися, що вони дотримуються правил і ні в чому не потребують.

Дані бригади були сформовані за розпорядженням Міністерства внутрішніх справ, після того як з’ясувалося, що деякі люди порушують правила карантину і самоізоляції, виходячи на вулицю, вказує Hürriyet.

У команди з дев’яти чоловік входять директори шкіл, глави районів, імами та вчителі.

Вони спілкуються з людьми дистанційно через балкони або вікна, щоб дізнатися, чи не потрібно їм що-небудь.

Крім того, члени цих бригад уповноважені виписувати штрафи до 3 тис.500 Турецьких лір (близько 460 доларів) і вживати судових заходів проти порушників правил ізоляції.

«Ми виїжджаємо додому за списком МОЗ. Ці списки оновлюються кожні два або три дні в міру додавання до них нових людей з позитивним результатом тесту», — сказав виданню Ертуг Кіясоглу, Керівник такої групи, що працює в стамбульському районі Санджактепе.

Він зазначив, що команди відвідують одну і ту ж людину не один, а кілька разів.

Раніше міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа заявив, що мобільний додаток HES Hayat Eve Sıar («життя в стінах будинку») допомогло виявити близько 140 тис.осіб, які ухиляються від карантину.

У Туреччині також використовують метод встановлення зв’язків для перевірки ланцюжка контактів захворівших інфекційним захворюванням в рамках зусиль країни щодо стримування поширення вірусу.

Коджа повідомив 16 вересня, що кількість співробітників у дослідницьких групах збільшилася з 6 тис.до 11 тис. осіб.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button