Туреччинa

Туреччина знаходиться на другому піку першої хвилі спалаху COVID-19

За словами міністра охорони здоров'я Туреччини Фахреттіна Коджі, країна знаходиться на другому піку першої хвилі спалаху COVID-19.

Міністр також зазначив, що в деяких регіонах спостерігається більш різке зростання випадків зараження вірусом, ніж в інших. Коджа розповів в інтерв’ю Hürriyet, що число випадків захворювання коронавірусом в Туреччині різко зросла, оскільки кількість поїздок збільшилася у зв’язку зі святом Ід аль-Адха (Курбан-байрам), додавши, що ще однією причиною зростання нових випадків інфікування є весілля.

«Весілля створюють грунт для поширення вірусу, так як учасники знаходяться в тісному контакті протягом декількох годин. Тому на заходи такого роду введені обмеження», – сказав Коджа.

Видання зазначає, що в деяких провінціях нещодавно були введені обмеження на проведення громадських заходів, включаючи церемонії одруження та заручини, зокрема на тривалість цих заходів.

Що стосується поточного стану спалаху в країні, Коджа повідомив, що кількість випадків зараження коронавірусом зростає в центральних анатолійських і південно-східних провінціях, включаючи столицю Анкару, Конью, Кайсері, Діярбакир, Урфа, Мардін і Ерзурум.

«У Стамбулі немає серйозного сплеску випадків захворювання, тоді як в Ізмірі, другій за величиною провінції країни, спостерігається відносне зростання, але ситуація там знаходиться під контролем», — зазначив міністр.

За словами Коджі, заповнюваність лікарень в країні становить 47%, а у відділеннях інтенсивної терапії — 60%. Він також пояснив, що лікарні мають достатньо можливостей для лікування нових випадків.

Треба сказати, що 31 серпня в країні було проведено рекордну кількість щоденних тестів — 110 тис. 102, в той час як їх загальна кількість За весь період досягла 7,1 млн.

Деякі медичні установи, більшість з яких є приватними, які проводять тести ПЛР для виявлення людей з COVID-19, не повідомляли результати тесту після 8 серпня, вказує Hürriyet.

У статті наголошується, що нездатність ввести результати в систему, контрольовану Міністерством охорони здоров’я, перешкоджає зусиллям по лікуванню людей з позитивним результатом тесту і виявленню ланцюжка контактів, йдеться в заяві Міністерства охорони здоров’я, розісланій в усі установи, які проводять дослідження ПЛР.

Міністерство попередило, що установи, які як і раніше не повідомляють результати тестів, будуть позбавлені дозволу на здійснення такої діяльності.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button