Юнус Ердогду

Чавушоглу виявився pr-агентом Януковича

Останнім часом заголовки, в яких фігурують Україна і Туреччина, не сходять із перших шпальт світових ЗМІ.

Як з’ясувалося, ще будучи депутатом і головою Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), нинішній міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу виступав PR-менеджером Віктора Януковича.

За інформацією, наданою учасниками всесвітнього союзу журналістів-дослідників, які співпрацюють у межах міжнародного Проекту з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP), турецькогоміністрабуло спіймано на аморальних і протизаконних діях у міжнародному масштабі!

Слід зазначити, що висунуті йому звинувачення вкрай серйозні, а той факт, що українські ЗМІ демонструють повну байдужість до справи турецького міністра, тісно пов’язаного з Україною тінню своїх недоброчесних дій, наштовхує на певні роздуми.

Лейтмотивами звинувачень у бік Чавушоглу, який свого часу головував у ПАРЄ, виступають його активна участь у лобіюванні міжнародних інтересів та фінансові розкрадання у розмірі сотень тисяч євро. Згідно з відомостями, опублікованими в пресі, у середині 2013 року виплати почали здійснюватися із затримками. В електронному листі, відправленому Полом Манафортом – у минулому керівником виборчої кампанії президента США Дональда Трампа – головному раднику Януковича Сергію Льовочкіну, ішлося про необхідність переведення 230-ти тис. євро на рахунок Чавушоглу.

Електронне листування, що просочилося в пресу, свідчить про те, що на рахунки, які Манафорт контролював і використовував для трансферу коштів лобістам, було переведено близько 2 млн. євро.

ПРИХОВУВАННЯ ФАКТІВ ПРО ПОРУШЕННЯ ПІД ЧАС ВИБОРІВ 2012 РОКУ

Повідомляється, що ще за часів українських виборів 2012 року, коли Мевлют Чавушоглу виступав оглядачем від ПАРЄ, він таємно займався лобіюванням інтересів певних осіб. Тоді він не лише публічно підтримав ініціативу підписання угоди про співпрацю між Україною та ЄС, а й закликав політиків не висловлювати зауваження на адресу українського уряду у зв’язку зі справою Тимошенко.

У повідомленнях також ідеться про те, що, незважаючи на серйозні порушення, зафіксовані членами спостережної комісії на виборах в Україні, Чавушоглу, спілкуючись з пресою, робив абсолютно протилежні – позитивні висновки. А ось Рада Європи ще 13 грудня 2012 року ухвалила законопроект, в якому висловила занепокоєння своїх учасників через порушення міжнародних стандартів під час передвиборчої кампанії, самих виборів і поствиборчого періоду. Відомості з резолюції ґрунтувалися на висновках спостерігачів від таких організацій, як ОБСЄ, ПАРЄ, ПА НАТО та Європарламенту.

А Чавушоглу, як уже згадувалося, давав журналістам абсолютно суперечливі коментарі!

 УКРАЇНСЬКІ І ТУРЕЦЬКІ ЗМІ ЛИШАЮТЬСЯ ОСТОРОНЬ…

Попри те, що в такий резонансній ситуації людині, яка представляє зовнішньополітичні інтереси Туреччини, слід було б негайно виступити із поясненнями, Чавушоглу мовчить. Ситуація ілюструє відому приказку, яка стверджує, що мовчання є показником згоди.

Досі від Чавушоглу не надходило жодних коментарів…

Прикметно, що ця ситуація «абсолютно не зацікавила» українських журналістів, що займаються розслідуваннями, адже це історія із серії «рука руку миє»! Те ж саме можна сказати і про турецькі ЗМІ.

Минуло вже 4 дні, а Мевлют Чавушоглу і досі мовчить; а журналісти, як і годиться, «тактовно» обходять незручні запитання. Виходить, що ця проблема хвилює тільки громадськість, адже це вже питання гідності. Народ має право знати правду.

Якщо Чавушоглу вирішить висловитися із цього приводу, ви дізнаєтеся про це першими. А поки – я завмер в очікуванні… Цікаво, а що же він скаже?

Автор: Юнус Ердогду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button