Україна

В Україну прибудуть військові ВМС Британії для планування спільних навчань

Заява Міністра оборони України Степана Полторака за підсумками, досягнутими в результаті робочого візиту Державного секретаря з питань оборони Великої Британії в Україну

В Україну в січні прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для планування спільних навчань із Військово-морськими силами України.  Відбувся робочий візит Державного секретаря з питань оборони пана Гевіна Вільямсона в Одесу, в ході якого відбулися двосторонні переговори з Міністром оборони України Степаном Полтораком та низка запланованих заходів.

Під час спілкування з представниками ЗМІ на борту флагмана ВМС ЗС України фрегата «Гетьман Сагайдачний» Міністр оборони України зазначив:

— Рівно місяць тому, під час мого візиту в Лондон, ми з моїм колегою прийняли ряд конкретних дуже серйозних рішень щодо розвитку взаємовідносин між нашими оборонними відомствами. І сьогодні я дуже радий, що по окремим положенням наших рішень, договорам, які ми підписали в Лондоні, ми приступили до імплементації.

Степан Полторак наголосив на важливості прибуття 19 грудня в порт Одеси корабля Королівських Військово-морських сил Великої Британії «Echo».

Очільник вітчизняного оборонного відомства повідомив, що сьогодні обговорювалися питання прискорення реалізації низки конкретних заходів і рішень, які приймались в Лондоні, враховуючи обставини, пов’язані з різким загостренням безпекової ситуації і агресією Російської Федерації проти Військово-Морських Сил ЗС України в Керченській протоці, а також ситуації на кордоні між Україною і Росією.

— Рішення, які ми прийняли, пов’язані з початком роботи з підготовки морських піхотинців. Вже в січні в Україну прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для організації взаємодії, планування спільних навчань, а також визначення необхідної матеріально-технічної допомоги Збройним Силам України, безпосередньо Військово-Морським Силам, — розповів Міністр оборони України.

Він також зазначив, що сторони розглянули можливість прискорення співпраці за всім спектром, починаючи від розширення формату підготовки в рамках навчально-тренувальної програми «Orbital», виходу на новий рівень підготовки та завершуючи розгортанням, а також розширенням нашої співпраці в питаннях, пов’язаних з військово-технічною співпрацею.

— Зранку ми зустрічалися з рідними і близькими наших моряків, які знаходяться в полоні. Дякую за ту роботу, яку проводить Велика Британія щодо їх звільнення і засудження акту агресії Російської Федерації проти незалежної України, тому що акт агресії на Військово-Морські Сили ЗС України є актом агресії проти України, — наголосив Степан Полторак та подякував пану Вільямсону за підтримку територіальної цілісності України.

Міністр оборони України Степан Полторак також повідомив, що «Сьогодні ми домовились щодо створення „Офісу друзів України“, щоб координувати наші дії щодо надання допомоги в реформуванні Збройних Сил, Військово-Морських Сил, а також нарощування бойових спроможностей ВМС ЗС України».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button