ТуреччинaУкраїна

В Анкарі повідомили, що Україна збирається закупити у Туреччини нові безпілотники

Україна висловила намір закупити у Туреччини нові безпілотні літальні апарати, повідомив у четвер глава Управління зв'язків з громадськістю адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун.

Україна висловила намір закупити у Туреччини нові безпілотні літальні апарати, повідомив у четвер глава Управління зв’язків з громадськістю адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун.

«Обсяг торгівлі між Україною і Туреччиною в минулому році збільшився на 59%, досягнувши 7,1 млрд доларів. Оборонна промисловість є однією зі сфер, в яких досягнутий прогрес у взаєминах. На сьогоднішній день Україна закупила 12 турецьких безпілотників і також на рівні начальника Генштабу висловила намір закупити нові апарати», — цитує його ТАСС.

Агентство нагадує, що в січні Туреччина уклала перший контракт на експорт бойових безпілотних літальних апаратів (БЛА) Bayraktar Akinci компанії Baykar Makina, двигуни для якого, як раніше заявляли в Києві, буде поставляти Україна. Однак до теперішнього моменту не уточнюється, з якою країною укладено даний контракт.

12 листопада 2021 року глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що дві компанії країни — держпідприємство «Івченко-Прогрес» і підприємство «Мотор Січ» — підписали контракти на поставку двигунів для турецьких БЛА.

Туреччина в останні роки налагодила виробництво бойових БЛА не тільки для забезпечення потреб своїх збройних сил, а й для експорту. На даний момент вже шість держав є операторами БЛА «Байрактар» TB2: Азербайджан, Катар, Лівія, Марокко, Польща та Україна. БЛА цього типу застосовувалися в бойових діях в Нагірному Карабасі, Сирії та Лівії.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button