Світ

У Білому домі заперечили, що Трамп думає про екстрадицію ворога Ердогана Гюлена

У неділю міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що Трамп під час зустрічі з Ердоганом в Буенос-Айресі на саміті "Великої двадцятки" сказав, що Сполучені Штати "працюють над екстрадицією Гюлена та інших людей".

У Білому домі заперечують, що президент США Дональд Трамп заявляв турецькому президенту Реджепу Таїпу Ердогану про роботу над видачею Туреччині опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Про це на умовах анонімності заявив чиновник, що обіймає високу посаду у Білому домі, повідомляє

У неділю міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що Трамп під час зустрічі з Ердоганом в Буенос-Айресі на саміті “Великої двадцятки” сказав, що Сполучені Штати “працюють над екстрадицією Гюлена та інших людей”.

“Під час зустрічі з президентом Ердоганом на G20 президент не брав на себе зобов’язання видати Фетхуллаха Гюлена”, – сказав американський чиновник.

Туреччина тривалий час домагається екстрадиції Гюлена, який живе у США протягом майже двох десятиліть.

Ердоган звинувачує Гюлена у спробі військового перевороту в Туреччині влітку 2016 року. Гюлен заперечує будь-яку причетність до цих подій.

Минулого місяця Трамп заявив, що не розглядає питання про видачу проповідника як частину зусиль щодо послаблення тиску Туреччини на Саудівську Аравію в зв’язку з убивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button