ТуреччинaУкраїна

Ердогана запропонував провести переговори президентів Росії та України в Туреччині

Представник президента Туреччини Ібрагім Калин розповів про те, що президент Реджеп Таїп Ердогана запропонував провести переговори Володимира Путіна і Володимира Зеленського в Анкарі.

Представник президента Туреччини Ібрагім Калин розповів про те, що президент Реджеп Таїп Ердогана запропонував провести переговори Володимира Путіна і Володимира Зеленського в Анкарі.

Пропонуємо деякі цитати з виступу Калина на заході Circle Foundation, опубліковані телегарм-каналом «Порядок денний Туреччини».

– Туреччина готова зіграти будь-яку роль у врегулюванні російсько-української напруженості.

– Президент Ердоган відвідає Україну через кілька тижнів і зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

– Питання вже деякий час стоїть на порядку денному і напруженість загострилася. Туреччина з великою тривогою стежить за розвитком подій. Ця напруженість несе в собі ризики.

– Туреччина не хоче будь-яких військових дій, конфлікту або війни в Україні або між Росією і Україною. Ми повністю підтримуємо територіальну цілісність, політичний суверенітет і соціальну цілісність України.

– Анкара не хоче нової війни; на це ми надивилися в Сирії, Іраку та інших частинах світу. Закликаємо обидві сторони до стриманості.

– (Про зусилля Туреччини з пошуку вирішення проблем) Президент Ердоган розмовляв як з президентом Росії Володимиром Путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським. Ердоган запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони захочуть, щоб провести зустріч для вирішення їх проблем і розбіжностей. Туреччина готова зіграти будь-яку роль, яку вона може зіграти, щоб знизити напруженість між Росією і Україною. Ми тут виступаємо, як союзник по НАТО, в той же час ми знаходимося в тісному контакті з Росією, щоб уникнути будь-яких військових дій з серйозними і незворотними наслідками.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button