Освіта

Реббека Гармс відвідала Міжнародну школу «Меридіан»

Реббека Гармс відповіла: «В цій школі чудова атмосфера. Я бачу, наскільки позитивним є розвиток молоді. Я запитала в учнів, чи люблять вони своїх вчителів, і почула у відповідь «Так, дуже любимо». Якби мене запитали про це у мої шкільні роки, то я б категорично відповіла «Ні»».

Німецька політикиня, депутат Європарламенту  Реббека Гармс, під час перебування у Києві з візитом відвідала Міжнародну школу «Меридіан». Реббеку Гармс зустріли засновники, керівники й випускники школи, провели екскурсію, ознайомили з основною інформацією стосовно діяльності школи.

Директор Міжнародної школи «Меридіан» Олена Тарасенко зазначила, що навчання у їхній школі скеровано новими освітянськими реформами, впровадженими в Україні, і що керівництво школи і викладацький склад докладають усіх зусиль для надання учням освіти, яка б відповідала стандартам і цінностям Європейського Союзу. 

Олена Тарасенко розповіла про навчальну й виховну діяльність у школі, про соціальні проекти, якими керує школа й  до яких активно долучаються учні, зокрема Всеукраїнський творчий конкурс «Малюнок, лист, вірш до мами – 2018»,  «1001 пакет сім’ям АТО», конкурс «Золоте перо», Інтелектуальний конкурс, «Протягни руку ветеранам», «Допомога покинутим тваринам», «За екологію» та ін. Олена Тарасенко також вручила пані Реббеці Гармс книгу, в якій зібрані цьогорічні кращі вірші, листи й малюнки про маму – результати конкурсу «Малюнок, лист, вірш до мами – 2018». 

Презентація школи очима учнів

Реббека Гармс з цікавістю спілкувалася з учнями школи «Меридіан», які розповідали і про своє навчання, і про проекти, у яких брали участь за підтримки рідного навчального закладу, і про чудову атмосферу у школі, про відданість своїй справі вчителів, які протягом тривалого часу навчають талановиту молодь. Цьогорічна випускниця школи «Меридіан» Алла Сорока вишуканою англійською захопливо розповідала про роки, проведені у стінах рідного навчального закладу, про відкритість і щирість вчителів, про нові горизонти, які відкрила для неї школа: завдяки багатогранності Всеукраїнських і Міжнародних проектів, до яких активно долучається школа, Алла мала можливість як учасниця цих проектів представляти школу в Україні і, що важливо, за кордоном, потрапити до культурного й освітянського середовища інших народів, тим самим розширивши свій кругозір і світобачення.

Єлизавета Трет’якова, випускниця 2018 року, розповіла про те, як, починаючи з дитячого садочка «Меридіан», вона чотирнадцять років виховувалася й навчалася у рідному навчальному закладі. Завдяки ґрунтовним знанням, отриманим у школі, і кінцевим результатам, вона має перспективи на навчання у популярних серед високоінтелектуальної молоді  вищих навчальних закладів як на території України, так і за її межами.

Учень одинадцятого класу Дмитро Коливай поділився своїми враженнями від участі у Всеукраїнських і Міжнародних олімпіадах з математики, логіки, англійської мови, екології, у яких він гідно представляв школу «Меридіан».

Цьогорічна випускниця школи «Меридіан» Анна Трінчер, відома за роллю Нати в серіалі «Школа», а також участю у  восьмому сезоні «Голосу країни», в якому посіла почесне третє місце, поділилася своїми враженнями від навчання у «Меридіані». Анна, сім раз змінюючи навчальні заклади, вступивши до «Меридіану», нарешті потрапила до тієї атмосфери, про яку мріяла.

Реббека Гармс висловила своє захоплення тим проектам, які керуються школою «Меридіан», зокрема проектам, пов’язаним зі збереженням екології, які їй, як представниці Партії Зелених, дуже імпонують, а також зусиллям, які докладаються вчителями школи для прищеплення наукових інтересів молоді.

 Годинне спілкування без преси

Незважаючи на насичену програму перебування у Києві, пані Реббека Гармс протягом двох годин перебувала у школі «Меридіан», годину без преси спілкувалася з засновником школи Іриною Прушковською, директором товариства «Нова Зірка» Святославом Руликівським, представниками українсько-турецького культурного центру «Сяйво» і вчителями школи «Меридіан».

 Я побачила учнів, які дуже люблять своїх вчителів

Після зустрічі у школі «Меридіан» Реббека Гармс поспілкувалася з пресою. Реббека Гармс зазначила, що має дуже позитивні враження від школи «Меридіан», яка має ґрунтовну освітянську модель, і висловила переконання в тому, що кількість такого типу шкіл має врази збільшуватися у світі. На питання журналістів про враження від спілкування з учнями школи, Реббека Гармс відповіла: «В цій школі чудова атмосфера. Я бачу, наскільки позитивним є розвиток молоді. Я запитала в учнів, чи люблять вони своїх вчителів, і почула у відповідь «Так, дуже любимо». Якби мене запитали про це у мої шкільні роки, то я б категорично відповіла «Ні»».

Реббека Гармс зазначила, що з великою приємністю відвідала школу «Меридіан» і що надалі буде цікавитися її розвитком.

Міжнародна школа «Меридіан» працює з 2001 р.

Міжнародна школа «Меридіан» заснована 2001 р., підпорядковується Міністерству освіти і науки України, є почесним членом ECIS (Європейської ради міжнародних шкіл). Викладання за державною програмою здійснюється двома мовами – українською та англійською. Сьогодні дитячий садок «Меридіан» і школа «Меридіан» разом налічує близько 500 учнів, серед яких 60% – громадяни України, 40% – громадяни 30 різних держав.

www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button