ВідеоОсвіта

Фото і Відео | Малюнок, вірш, лист до мами

З нагоди святкування Дня матері з 10 грудня 2018 року до 15 березня 2019 року проводився Міжнародний творчий конкурс «Малюнок, вірш, лист до мами» за участі учнів (вихованців) 1−11 класів загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів України та країн зарубіжжя. Метою Конкурсу є привернення уваги учнівської молоді до важливих тем: моя земля – Україна-мати; цінності української родини – традиції і сучасність.

Цьогоріч організатори Всеукраїнського творчого конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами», який традиційно проводиться серед для учнів 1–11 класів середніх загальноосвітніх закладів України з нагоди Дня матері, відзначили знакову подію – сьомий рік існування й успішної реалізації цього освітньо-культурного проекту.

Основним завданням конкурсу, ініційованого Міжнародним культурним центром «Сяйво» спільно з Міжнародної школою «Меридіан» за партнерської підтримки Київського міського центру сім’ї «Родинний дім», є привернення уваги творчої молоді до концептів матері й України, багатовікових цінностей української родини та їхньої актуальності в умовах сьогодення.

23 травня 2019 року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася урочиста церемонія нагородження переможців цьогорічного конкурсу. Із вітальними словами до юних тріумфаторів, їхніх батьків і наставників звернулися поважні гості і координатори змагань.

Із палкою промовою виступив доктор політичних наук, професор, директор Інституту державної служби та місцевого самоврядування, завідувач кафедри публічної та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України, голова опікунської ради Міжнародного культурного центру «Сяйво» С. І. Телешун, який не лише відзначив неабиякі успіхи малих митців, а й закликав їхніх батьків сприймати своїх дітей як рівних собі партнерів, виховувати у них толерантність та людяність, навчати поводитися чесно і гідно за будь-яких умов.

Від імені Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України переможців привітали в. о. його директора Ю. І. Завалевський і науковий співробітник відділу цифрової освіти та ІКТ названої інституції Г. А. Коломоєць. Висловивши щире захоплення талантами юних майстрів, спікери наголосили на важливості тієї місії, яку несе у собі творчий конкурс. Слід зазначити, що репрезентоване ними Міністерство освіти і науки України вже не перший рік забезпечує всебічну підтримку в організації творчого конкурсу.

До теплих слів і дружніх настанов долучилися, зокрема, доктор історичних наук, професор, декан факультету політології та права Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, співзасновник Міжнародного культурного центру «Сяйво» Б. І. Андрусишин, директор Міжнародної школи «Меридіан» О. О. Тарасенко, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту загальної середньої освіти у Новій українській школі Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Н. А. Михайловська та радник голови правління Міжнародного культурного центру «Сяйво» Ґ. Демір.

На урочистому заході, де переможці отримали з рук названих поважних гостей заслужені нагороди, панувала радісна й святкова атмосфера: для лауреатів і номінантів та їхніх батьків виступали дитячі танцювальні колективи, співали А. Щавлюк та О. Балабан – талановиті школярі, які представили нашу державу на пісенному конкурсі Міжнародного фестивалю мов та культур у різних частинах світу – від Америки до Австралії.

Всеукраїнський творчий конкурс «Малюнок, вірш, лист до мами» − це завжди радість і натхнення для дітей, а для їхніх батьків та педагогів – справжня гордість за своїх вихованців. Цього чудового весняного дня з вуст дітей і дорослих пролунали численні слова вдячності й шани на адресу організаторів, партнерів і членів журі конкурсу.

https://www.facebook.com/pg/UA24ua/photos/?tab=album&album_id=2628662400494945

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button