Туреччинa

На тлі зростання випадків COVID-19, в системі охорони здоров’я Туреччини почалися масові звільнення

На тлі зростання числа випадків COVID - 19 в країні, провідна медична і психіатрична асоціація Туреччини в понеділок повідомили про масові звільнення і самогубства серед медичних працівників країни.

Медичні працівники Туреччини за час пандемії досягли піку психологічного виснаження, що загрожує обернутися кризою для здоров’я населення країни, повідомив T24 з посиланням на заяву турецької медичної асоціації (TTB) і психіатричної асоціації Туреччини (TPD), зробленому на спільній прес-конференції в столиці Анкарі.

Дана заява прозвучала в понеділок, коли в Туреччині кількість нових випадків коронавірусу зросла майже до 2 тис., досягнувши рівнів, Востаннє зафіксованих в травні. Всього за останні 24 години після зараження COVID-19 померло 75 осіб. Нагадаємо, що в червні Туреччина зняла майже всі обмеження введені з метою запобігання поширенню спалаху.

«Навантаження медичних працівників збільшується з кожним днем, але при цьому не відбувається ніяких поліпшень в умовах їх праці та оплати. На жаль, запобіжні заходи для запобігання виснаження медичних працівників нашої країни під час глобальної пандемії є недостатніми», — заявили асоціації.

Хоча поки точних даних немає, відомо, що на кінець вересня заяву про звільнення подали 900 медичних працівників, сказала глава TTB Шебнем Корур Фінджанджі.

Тим часом голова TPD Омер Боке підкреслив, що останнім часом спостерігається зростання самогубств, що також не може бути підтверджено точними цифрами, але засноване на спостереженнях на місцях.

TTB відкрито розкритикувала дії уряду Туреччини у зв’язку з пандемією, звинувативши Анкару в нездатності надати прозорі дані про пандемію.

Видання нагадує, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган минулого тижня звинуватив Фінчанджі у зв’язках з тероризмом. Більше того, кілька членів TTB, які публічно поставили під сумнів офіційну державну статистику щодо хворих на COVID-19, у тому числі голови місцевих відділень, опинилися під слідством.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button