Наука та ITСвітТуреччинa

У ПСР розкрили подробиці нового законопроекту щодо регулювання соцмереж

Представник правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) Озлем Зенгін розповіла про новий законопроект щодо регулювання соціальних мереж.

Озлем Зенгін вказала що, згідно з документом, образи і наклеп повинні будуть видалені зі сторінок соцмережі на прохання заявника (без рішення суду) протягом 48 годин. Крім того, обов’язково повинні будути надані причини в разі негативного рішення.

Разом з тим правляча партія вимагає призначення представників соцмереж в яких понад 1 млн користувачів. Одна з умов , якщо представник  фізична особа, то він повинен бути громадянином Туреччини.

В якості покарання за невиконання вимог з видалення контенту передбачені різні штрафи. Також громадянин особисто зможе звернутися за відшкодуванням моральної шкоди.

«Важливий момент: якщо соцмережі не призначать представників, влада має намір штрафувати компанії в розмірі 10 млн лір, пізніше — ще на 30 млн турецьких лір (приблизно 500 тис.доларів), потім піде заборона на публікацію реклами, і на четвертій стадії розглядається в якості покарання зниження швидкість передачі даних до 90%».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button