ЗМІТуреччинa

Турецькі друковані газети і журнали за останні 10 років втратили половину своїх читачів

Газети і журнали Туреччини за останнє десятиріччя втратили приблизно половину своїх читачів оскільки річний тираж скоротився з 2,24 млрд до 1,18 млрд для газет і з 140 млн до 73 млн для журналів, свідчать дані турецького статистичного інституту (TurkStat).

Відповідно до інформації, наданої інститутом, читацька аудиторія газет впала на 51% в порівнянні з 2010 роком, в той час як журнали втратили 47% читачів.

Кількість газет також скоротилася з 2 тис. 780 в 2010 році до 2 тис. 337 в 2019 році, вказує Turkish Minute.

Тим часом витрати на державну рекламу мають тенденцію до зростання, неухильно збільшуючись, принаймні, з 2016 року, свідчать дані, отримані від Агентства з реклами в пресі (BIK), державного органу, що відповідає за регулювання реклами, що фінансується державою.

Треба сказати, що минулого року 90,8% газет публікувалися місцевими видавцями, в той час як 7,3% були національними і 1,9% регіональними.

У статті зазначається, що турецькі друковані ЗМІ зазнали значних змін за останні п’ять років, коли за розпорядженням уряду під час дворічної дії режиму надзвичайного стану, оголошеного після путчу 2016 року, було закрито безліч видавництв, які критикують уряд. Крім того, багато найбільших ЗМІ були виставлені на продаж. Наприклад, холдинг Doğan Media Group в 2018 році був проданий бізнесменові, пов’язаному з урядом.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button