ПолітикаСвітТуреччинa

Міністри внутрішніх справ Ірану і Туреччини провели зустріч у Тегерані

Міністр внутрішніх справ Ірану Ахмад Вахіді 20 жовтня прийняв свого турецького колегу Сулеймана Сойлу в столиці країни Тегерані.

Міністр внутрішніх справ Ірану Ахмад Вахіді 20 жовтня прийняв свого турецького колегу Сулеймана Сойлу в столиці країни Тегерані.

У заяві за підсумками двосторонньої зустрічі Сойлу побажав Вахіді всього найкращого, зазначає Hurriyet.

«На сьогоднішній день ми досить успішно співпрацюємо з питань, пов’язаних з кордонами, в зусиллях по боротьбі з тероризмом, боротьбі з контрабандою наркотиків і транскордонною організованою злочинністю. Наша співпраця виходить за рамки дипломатичного. Це братство», – сказав він, додавши, що їм вдалося вирішити багато проблем.

Після зустрічі сторони підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сфері безпеки.

Дана угода спрямована на розширення і розвиток співробітництва у сфері безпеки між двома країнами, наголошується в статті. Вона передбачає запобігання всіх видів терористичних і протиправних дій щодо двох країн, особливо в прикордонних регіонах, і взаємний розвиток всіх видів правоохоронної діяльності.

У рамках даної домовленості Туреччина та Іран прагнуть досягти бажаних результатів у плані оперативного кадрового потенціалу та швидшого обміну знаннями та досвідом.

У свою чергу Сойлу зазначив, що вони оцінили проблеми, з якими стикається мусульманська спільнота, і підкреслили свою відповідальність у цьому питанні.

Видання нагадує, що Вахіді, який вступив на посаду 25 серпня, займав пост міністра оборони при колишньому президенті Ірану Махмуді Ахмадінежаді в період з 2009 по 2013 рік.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button