ЕкономікиСвітТуреччинa

Суд у США залишив у силі вирок турецькому банкіру у справі про порушення санкцій проти Ірану

Федеральна апеляційна комісія США в понеділок заявила, що турецький банкір Мехмет Хакан Атілла був правомірно засуджений у справі про порушення санкцій проти Ірану.

Атілла, колишній керівник турецького Державного Halkbank, отримав справедливий судовий розгляд після його арешту в 2017 році під час ділової поїздки в Штати, а докази його провини є «непорушними», заявив другий Апеляційний окружний суд США в Манхеттені.

Відзначається, що турецький банкір був засуджений в 2018 році за звинуваченням в участі у схемі з обходу санкцій США проти Ірану в період з 2010 по 2016 рік. Колишній генеральний директор Halkbank був засуджений до 32 місяців ув’язнення за свою роль у багатомільярдній схемі і був звільнений у липні минулого року. Треба сказати, що даний судовий процес виявився в числі подій, які значно загострили турецько-американські відносини.

На підтримку вироку, винесеного присяжними, звинувачення представило достатньо доказів, уклала колегія з трьох суддів, маючи на увазі записи розмов і сотні документів, які показали, що «Атілла був в курсі схеми з ухилення від санкцій, згідно з якою сотні мільйонів доларів проводилися через фінансову систему США».

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав засудження Атілли за п’ятьма звинуваченнями «скандальним вироком», і в жовтні турецький уряд призначив його главою Стамбульської фондової біржі.

Тим часом судовий процес над Halkbank за звинуваченням у відмиванні грошей і ухиленні від американських санкцій на користь Ірану призначений на 1 березня 2021 року.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button