СвітТуреччинa

ЗМІ: Військові успіхи Туреччини є зовнішньополітичним викликом адміністрації Байдена

Успіхи Туреччини на полях битв, від Азербайджану до Лівії, викликали шум у всьому світі, оскільки демонструють рівень розвитку оборонної промисловості Анкари, пише The Washington Post.

Стаття стала однією з останніх в серії матеріалів, що обговорюють вирішальну роль Туреччини в перемозі Азербайджану в районі Нагірного Карабаху. Вона вийшла під назвою «військова кампанія Туреччини за її межами виявилася успішною завдяки бойовим безпілотним літальним апаратам», і в ній стверджується, що військові успіхи Анкари є «зовнішньополітичним викликом» для нової адміністрації Байдена.

У статті Каріма Фахіма, описується вирішальна роль, яку турецькі сили, озброєні безпілотниками, зіграли в таких країнах, як Сирія і Лівія.

«Азербайджан за підтримки Туреччини повернув собі території, втрачені у війні 1988-1994 років. Країна використовувала безпілотники Bayraktar TB2 і ізраїльські безпілотники-камікадзе, щоб розтрощити оборону Вірменії», – вказує автор.

На думку аналітика, конфлікт, що тривав шість тижнів восени цього року між Азербайджаном і Вірменією через спірну територію Нагірного Карабаху «продемонстрував перевагу програми дронів Туреччини».

«Військові досягнення Азербайджану, який повернув близько 40% території Нагірного Карабаху, мабуть, принесли Туреччині ще одну стратегічну перемогу»,-зазначає Фахім.

Разом з тим за даними американського журналу Defense News, цього року сім турецьких компаній увійшли до списку 100 кращих оборонних підприємств світу.

Крім того, турецькі оборонні компанії повідомили про рекордні обороти за цей період, що дозволило їм зайняти домінуючі позиції.

Тим часом сучасна оборонна промисловість Туреччини заслужила похвалу від автора, який вказав, що Анкара тепер конкурує з іншими великими експортерами безпілотних літальних апаратів в регіоні.

«Швидке зростання індустрії безпілотних літальних апаратів в Туреччині зробив її конкурентом для виробників БПЛА, таких як Китай і Ізраїль», – підкреслює він.

Кілька турецьких фірм активно працюють в оборонній сфері завдяки своїй передовій військовій продукції, такій як збройні БПЛА, знаряддя з дистанційним управлінням, ракети і системи протиповітряної оборони.

Кілька турецьких фірм активно працюють в оборонній сфері завдяки своїй передовій військовій продукції, такій як збройні БПЛА, знаряддя з дистанційним управлінням, ракети і системи протиповітряної оборони.

В частности, Baykar и государственная TAI производят летательные аппараты мирового уровня отечественного производства.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button