Україна

ГПУ, Мін’юст та СБУ не готуються видавати опозиційного турецького журналіста Юнуса Ердогду

Юнус Ердогду неодноразово в інтерв’ю українським ЗМІ заявляв, що почувається в небезпеці. А також звертався до української влади з проханням не видавати його Туреччині.

Генеральна прокуратура, Міністерство юстиції та Служба безпеки України інформують, що не отримували від Туреччини запитів на екстрадицію журналіста Юнуса Ердогду, який понад 10 років живе в Україні. Про це відомства повідомили в офіційних листах-відповідях на запит Національної спілки журналістів України.

«Генеральною прокуратурою України розглянуто Ваше звернення щодо депортації за межі України громадянина Турецької Республіки Юнуса Ердогду. Інформуємо, що станом на 30.08.2018 до Генеральної прокуратури України від компетентних органів Турецької Республіки запит про видачу Юнуса Ердогду не надходив», – ідеться в офіційному листі до НСЖУ за підписом прокурора відділу екстрадиції управління правової допомоги та екстрадиції Департаменту міжнародно-правового співробітництва Г. Дубановського.

Також у листі за підписом заступника міністра з питань європейської інтеграції (Міністерство юстиції України) Сергій Петухова ідеться: «Запити компетентних органів Турецької Республіки в порядку міжнародного співробітництва у кримінальних справах стосовно Юнуса Ердогду до Міністерства юстиції України не надходили».

Те саме офіційним листом до НСЖУ інформує і Служба безпеки України: «Повідомляємо про відсутність інформації щодо запитів компетентних органів іноземної держави про видачу (екстрадицію) зазначеної Вами особи».

Нагадаємо, після силової екстрадиції опозиційного журналіста Юсуфа Інана (брутальне затримання Юсуфа та блискавичну передачу його турецьким спецслужбам широко критикували правозахисники) Юнус Ердогду неодноразово в інтерв’ю українським ЗМІ заявляв, що почувається в небезпеці. А також звертався до української влади з проханням не видавати його Туреччині.

Джерело: СЛУЖБА ІНФОРМАЦII НСЖУ

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button