ПолітикаСвітТуреччинa

Аналітик: Байден повинен визнати глобальну регіональну роль Туреччини

Оглядач Бурханеттін Дюран пише, що обраний президент США Джо Байден повинен почати все спочатку з Туреччини, визнавши її активну роль в регіональних і глобальних справах.

Будь – які спроби Байдена розпалити політичну напруженість у відносинах з Туреччиною були б стратегічною помилкою, враховуючи її відносини з глобальним суперником-Росією, вважає Дюран.

«У той час, коли президенту Росії Володимиру Путіну вдається співпрацювати з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, незважаючи на конкуренцію з ним в широкому спектрі областей, кроки адміністрації Байдена, які можуть підживлювати напруженість у відносинах з Анкарою, будуть рівносильні стратегічній сліпоті», — пише журналіст.

Відзначимо, що Туреччина і Сполучені Штати мають різні точки зору з таких питань, як підтримка США сирійських курдських сил, які Туреччина вважає терористами, і покупка Анкарою російських зенітних ракет, що призвело до припинення Туреччиною програми покупки винищувача F-35. Туреччина уникла подальших санкцій, рекомендованих Конгресом, завдяки теплим відносинам між Ердоганом і президентом США Дональдом Трампом, вказує Ahval.

У грудні Байден виступав за новий підхід до роботи з Ердоганом, називаючи його автократом, і критикував тісну турецьку співпрацю з Росією, нагадується в статті.

«В інтересах Сполучених Штатів і Туреччини, щоб демократи на деякий час відкинули “ідеологічні забобони”», — підсумовує Дюран.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button