ПолітикаТуреччинa

Адміністрація Ердогана оскаржила рішення про зміну статусу Айя-Софії?

Указ про відкриття собору Айя-Софії для поклоніння був підписаний президентом Ердоганом і вже 24 липня в новій мечеті відбувся п'ятничний намаз. Однак у серпні адміністрація президента оскаржила рішення Державної ради про зміну статусу собору з музею в мечеть.

10 июля 2020 года Государственный совет Турции отменил решение Совета министров о музее Айя-Софии. Окончательное решение по этому поводу еще не было утверждено, однако по распоряжению администрации президента Айя-София открылась для поклонения мусульманами. Таким образом 24 июля в ней состоялся первый пятничный намаз. В тот день Айя-София приняла посетителей уже не в качестве музея, а мечети.

Як повідомляє сайт Jurnaltr.com, адміністрація президента Ердогана оскаржила рішення Держради про зміну статусу Айя-Софії з музею в мечеть. Сайт посилається на мережу національної судової системи (UYAP), де розміщена заявка адміністрації. У самій Адміністрації президента Ердогана заявили, що інформація про оскарження рішення Держради, поширювана деякими ЗМІ, не відповідає дійсності.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button