Україна

Асоціація правників України вимагає негайного розслідування фактів насильства з боку поліцейських

Асоціація правників України направила відкрите звернення до Генерального прокурора з вимогою негайного розслідування злочину, вчиненого правоохоронцями Кагарлицького відділення поліції в Київській області.

Згідно з інформацією на сайті ДБР, в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений у службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка, зокрема, здійснював постріли з табельної зброї над головою і зґвалтував потерпілу.

Крім того, правоохоронці застосували фізичну силу щодо чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції: били по голові дубинками, стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті цих дій потерпілий отримав тілесні ушкодження.

Асоціація правників України наголосила на тому, що випадки насилля, неповаги та знущання поліцією над людьми — не поодинокі. З ними зіштовхуються тисячі адвокатів по всій країні.

Правники підкреслили — вказане демонструє, що реформа поліції не відбулася. У зв’язку з цим, АПУ вимагає оперативного розслідування випадків перевищення службових повноважень і катування людей поліцейськими.

«Асоціація вимагає повноцінного реформування правоохоронних органів, проведення атестації і створення належних умов роботи для поліцейських», — йдеться в тексті відкритого звернення.
З повним текстом відкритого звернення можна ознайомитися за посиланням.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button