Туреччинa

Тяжкохворого 81-річного засудженого не звільняють з в’язниці

Засуджений на довічне позбавлення волі 81-річний Сиддик Гюлер продовжує утримуватися у в'язниці типу «Т» Іскандерун незважаючи на те, що відбув 26 років і має серйозні проблеми зі здоров'ям. Неодноразові прохання сім'ї звільнити літнього чоловіка не принесли результатів.

Засуджений на довічне позбавлення волі 81-річний Сиддик Гюлер продовжує утримуватися у в’язниці типу «Т» Іскандерун незважаючи на те, що відбув 26 років і має серйозні проблеми зі здоров’ям. Неодноразові прохання сім’ї звільнити літнього чоловіка не принесли результатів.

Повідомляється, що Гюлер через такі захворювання, як гіпертонія і запальний ревматизм суглобів, змушений користуватися інвалідним візком.

71-річна дружина засудженого Хесіна Гюлер розповіла, що не бачила чоловіка з минулого року через обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією коронавірусу. Як з’ясувалося, Сиддик Гюлер настільки хворий, що не може розмовляти по телефону.

«На останнє побачення чоловіка привезли в інвалідному візку. У нього хвороба серця, ревматизм суглобів, сильний кашель. Раніше він переніс дві ангіографічні операції», – поскаржилася жінка.

За даними турецької Асоціації прав людини (IHD), всього у в’язницях Туреччини перебувають 1564 хворих засуджених, 590 з яких тяжкохворі.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button