ЗМІПолітикаСвітТуреччинa

Французька преса: Мета Ердогана-відвернути увагу від економічних проблем

Французька лівоцентристська газета Le Monde стверджує, що хоч і нападки турецького президента на лідера Франції Еммануїла Макрона знову вивели Ердогана на передній план на міжнародній арені, це свідчить про ослаблення економіки Туреччини, яка зіткнулася з глибокою кризою.

«Погані показники економіки, зростаючий тиск на курдів і спалах пандемії Covid – 19 негативно вплинули на імідж Ердогана, а «основне бажання» Ердогана створити благочестиве покоління зазнало фіаско», – зазначає видання.

Інша французька газета-правоцентристська Le Figaro у своїй передовиці пише, що готовність принижувати особистості служить політичній меті Ердогана.

«Об’єднання всіх ісламістів проти Франції-країни, яка послідовно і рішуче озвучувала брудні ігри в Сирії, Лівії, Східному Середземномор’ї або Нагірному Карабасі. Як і всі відстаючі автократи, президент Туреччини відчуває необхідність створення нових криз, щоб відвернути увагу від своїх економічних і демократичних невдач. Наша країна і наші продукти (в тому числі культурні) бойкотуються режимами, жоден з них не викладає урок про релігійні або політичні погляди. Ця провина, на яку Ердоган, схоже, закрив очі своїм мовчанням, яке було направлено у зворотний бік після підлого терористичного вбивства вчителя Семюеля Петі, говорить більше про них, ніж про нас», – підкреслює Le Figaro.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button