Спорт

Порту – Ювентус 2:1. Дракони сильніші у своєму лігві

"Зебри" показали творчу імпотенцію в атаці...

Підопічні Сержіу Консейсау агресивно почали поєдинок і вже на 2-й хвилині ігрового часу відкрили рахунок – Бентанкур віддавав передачу голкіперу туринців Щенсни, але іранський форвард Таремі випередив польського воротаря і встромив м’яч в сітку “зебр”. “Дракони” використовували високий пресинг в перші хвилини зустрічі і буквально не давали захисту “Юве” продихнути, Войцех Щенсни часто торкався м’яча на початку матчу.

Порту - Ювентус 2:1. Дракони сильніші у своєму лігві - изображение 1

Ближче до 10-ї хвилини туринці повністю взяли снаряд під свій контроль, але в основному все закінчувалося так і не розпочавшись – перекатами в центрі поля. Дуже хаотично виглядала гра команди Андреа Пірло на початку поєдинку. У свою чергу португальці спокійні відійшли назад, віддали м’яч футболістам “Ювентуса” і перейшли на гру “другим номером”, чекаючи можливостей для різких контрвипадів.

Перший небезпечний момент “Юве” створив на 16-й хвилині, Сандро навісив в штрафний майданчик, але К’єза не зміг як слід обробити м’яч і пробив з льоту повз ворота. Досить дивним виглядало рішення Пірло не поставити в старт туринців Альваро Морату – дуже складно італійській команді було розкривати низький блок чемпіона Португалії.

У першому таймі в складі гостей дуже активно себе показував центральний хавбек Уестон Маккенні – 22-річний американець встигав у своїх, і біля чужих воріт: вступав у відбір і намагався загострювати гру в атакуючій стадії “Юве”. Незважаючи на перевагу у володінні м’ячем “Ювентуса”, саме господарі були ближче до свого другого голу. На 35-й хвилині стався дуже неприємний епізод для коуча гостей, капітан і лідер оборони “Ювентуса” Джорджо К’єлліні був змушений покинути поле через травму – італійського центрбека замінив турок Меріх Демірал.

Дежавю відчув Андреа Пірло на старті других 45 хвилин основного часу – Консейсау знову зумів зарядити своїх підопічних на початок тайму, і вже на 19-й секунді (!) “Порту” зумів подвоїти свою перевагу, завдяки влучному пострілу малійського нападника господарів Муси Марегі!

Порту - Ювентус 2:1. Дракони сильніші у своєму лігві - изображение 2

На 63-й хвилині наставник “Юве” вирішив підсилити лінію атаки своєї команди і випустив на поле Морату, але за підсумком іспанець не зміг як слід увійти в гру і перевернути ситуацію. Туринці так само продовжували плести мережива навколо штрафного майданчика “драконів”, але явно не вистачало італійцям винахідливості і рішучості в завершальній стадії атак. Зовсім не клеїлася гра у “зебр”, навіть всім відомий майстер верхової боротьби Кріштіану Роналду програвав свої дуелі в штрафному майданчику “драконів”…

По трансляції здавалося, що саме туринці ведуть в рахунку – чемпіон Італії розмірено перекочував м’яч… У свою чергу “Порту” абсолютно не боявся “бьянконері”, не відсиджувався в обороні і при зручній нагоді вибігав в вертикальні контрвипади. Все ж в кінцівці зустрічі гості зуміли дотиснути “драконів” і відіграти один м’яч: Рабйо виконав простріл у штрафний майданчик, а Федеріко К’єза відгукнувся на передачу і пробив в протихід голкіперу “Порту” Марчесіну.

Команди закінчили поєдинок за рахунку 2:1 на табло – доля путівки до чвертьфіналу найпрестижнішого єврокубку вирішиться в Турині 9-го березня.

Порту - Ювентус 2:1. Дракони сильніші у своєму лігві - изображение 3

Ліга Чемпіонів 2020/2021. Перший матч 1/8

Португалія. Порту. Стадіон: “Драгау”

“Порту” – “Ювентус” 2:1

Голи: Таремі 2, Марега 46 – К’єза 83

“Порту”: Марчесін, Манафа, Санусі, Пепе, Мбембе, Отавіо (Луїс Фернандо Діас 58), Урібе, Корона (Лум 91), Сержіу Олівейра (Франсішку Консейсау 91), Таремі, Марега (Груїч 67).

Головний тренер: Сержіу Консейсау

“Ювентус“: Щенсни, Даніло, де Лігт, К’єлліні (Демірал 35), Алекс Сандро, Бентанкур, Рабйо, Кулусевскі (Ремзі 77), Маккенні (Мората 63), К’єза, Роналду

Головний тренер: Андреа Пірло

Попередження: де Лігт 63, Даніло 81, Демірал 87, Сандро 92

Арбітр: Карлос дель Серро (Іспанія)

Владислав Личик Автор UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button