СвітСпортТуреччинa

Турецькі коментатори зацензурили зірку НБА Енеса Кантера

Турецькі спортивні коментатори жодного разу не згадали імені баскетболіста Енеса Кантера на матчі фінальної серії Східної конференції НБА «Бостон Селтікс» і «Майамі Хіт». Страх турецьких коментаторів вимовляти ім'я зірки НБА турецького походження Енеса Кантера привернуло увагу світових ЗМІ.

Кореспондент популярної польської спортивної газети Przegląd Sportowy Якуб Войчинський, що стежить за іграми НБА, розповів читачам про комічну цензуру, яку турецькі коментатори телеканалу S Sport застосували проти Енеса Кантера. При цьому він зазначив, щоб зрозуміти, що це була цензура, навіть не треба знати турецької мови. Кантер грав Чудово (9 очок, 6 підбирань) однак турецькі коментатори Огур Озан Сулак і Каан Курал жодного разу не вимовили його ім’я, ніби «Бостон» грав вчотирьох.

«Не можна залишати Туреччину в руках диктатора. Якщо ви критикуєте турецький уряд, ви погана людина. Я просто борюся за свободу, демократію і права людини. Люди знають мою історію, тому що я граю в НБА, але є тисячі сімей, становище яких в Туреччині набагато гірше, ніж моє. Багато людей говорили мені зосередитися на баскетболі і кинути політику, але те, що я говорю, безумовно не політика», – наводить слова Кантера польський журналіст у своїй статті.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button