СвітТуреччинa

У Туреччині наклали другу серію штрафів на компанії соцмереж

Управління інформаційних і комунікаційних технологій Туреччини (BTK) наклало другу серію штрафів на гігантів соціальних мереж, оскільки багато з них досі не призначили представників відповідно до нового закону про соціальні мережі, повідомляє Bloomberg HT.

BTK почав розсилати офіційні повідомлення компаніям, включаючи Facebook, Twitter і Instagram, у зв’язку з продовженням процесу штрафів, який з грудня може призвести до обмежень на рекламу і скорочення пропускної здатності, вказує агентство.

Нагадаємо, що Туреччина в листопаді оштрафувала компанії соціальних мереж на суму 10 млн лір (1,18 млн доларів), що стало першою серією покарання за недотримання вимог закону.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган минулого вівторка закликав компанії добровільно підкоритися закону.

«План уряду поставити платформи соціальних мереж на коліна привів до зворотних результатів, оскільки з боку медіа гігантів поки не послідувало ніякої реакції»,-сказав активіст в області кібер-прав Яман Акденіз, коментуючи нові штрафи.

Акденіз додав, що штрафи нічого не значать для платформ соціальних мереж, які вирішили не призначати представників в Туреччині, оскільки їх сплата «не вирішить проблему і не зупинить нові штрафи».

У статті наголошується, що противники закону заявляють, що він обмежить свободу слова і може завдати шкоди економіці. Крім того, закон може завдати значного удару по репутації медіа гігантів за те, що вони «стали довгою рукою турецької судової системи», зазначив експерт.

Новий закон вимагає, щоб платформи з більш ніж одним мільйоном користувачів в день в Туреччині призначали представника, підзвітного турецьким судам, зберігали дані користувачів на території Туреччини і виконували накази про видалення контенту, який Анкара вважає образливим, протягом 48 годин.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button