Політика

Вакарчук: «Голос допомагатиме президентові в тих реформах, які він робитиме правильно»

 Він також сказав, що Голос ніколи не буде об’єднуватись з тими, хто заперечує європейський шлях України.

Святослав Вакарчук, лідер партії Голос, в програмі Факти тижня на телеканалі ICTV сказав: «Голос допомагатиме президентові в тих реформах, які вважаємо, що він робитиме правильно. Більше того, ми хочемо робити їх більш радикальним, щоб знову не було  застою. Ми бачимо свою місію в тому, щоб бути дзвіночком реформ і казати «Мало, давайте ще.»

 Він також сказав, що Голос ніколи не буде об’єднуватись з тими, хто заперечує європейський шлях України. «Будь-які п’яті колони в парламенті для нас є неприпустимими. Відвертих ворогів України ми там не допустимо — будемо діяти всіма конституційними методами, щоб не дати можливість таким силам повернути курс України назад», — сказав Вакарчук.

 У питанні звільнення українських моряків, на думку Вакарчука, російська сторона діє цинічно: «Ми не можемо повернути наших моряків, як злочинців. Росія використовує нашу слабкість у бажання будь-якою ціною повернути наших громадян додому. Уявіть собі, ми би пішли на їх умови, взяли би українських моряків і привезли сюди з умовою судити на території України. Зрозуміло, що ми би нікого тут не судили. Формально порушили би домовленості. Тоді Росія казала би, що Україна всіх обманула. Більше того, інших заручників, які залишаються в російських тюрмах, нам би ніколи вже не повернули. Тому нам зараз потрібно шукати нестандартні підходи, тиснути дипломатично та вести пряму розмову з Росією», — сказав Вакарчук.

«Я не відкидаю свій похід у виконавчу владу»

Святослав Вакарчук не виключає можливості піти у виконавчу владу після позачергових парламентських виборів. «Я не відкидаю свій похід у виконавчу владу. Ми йдемо в парламент не для того, щоб стояти біля трибуни та виголошувати пусті промови, як це робить багато політиків. А потім казати, що ми ніякого відношення до ситуації в країні не маємо. Голос братиме на себе відповідальність за зміни в країні», — сказав Святослав Вакарчук.

 Одним із перших законопроектів, за словами Вакарчука, які Голос зареєструє в парламенті, буде про оновлення суддівського корпусу. «Зміна судової системи — один із наших пріоритетів. Якщо суди працюватимуть справедливо, від цього виграють всі — і звичайні громадяни, і малий з середнім бізнеси», — сказав Вакарчук.

 На його думку, Україні потрібно стати частиною світових правил гри, щоб інтегруватись у світову геополітику. «Питання не тільки у війні на Сході, а у у відсутності верховенства права, непрозорих судах, неможливості влади забезпечити якісний та прозорий механізми для бізнесу. Як ви думаєте, чи була би позиція Німеччини в ПАРЄ такою ж, як зараз, якби вона знала, що в Україні є велика кількість німецького бізнесу, наприклад, заводів по виробництву автомобілів. Сьогодні їх нема, тому що вони не до кінця вірять в українську державу», — сказав Вакарчук.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button