ПолітикаСвітТуреччинa

Ердоган: Туреччина і ОАЕ можуть працювати над досягненням регіонального миру

Зміцнення зв'язків з Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) в період зростаючої глобальної конкуренції принесе користь регіону, написав президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в статті, опублікованій в суботу в Khaleej Times.

Зміцнення зв’язків з Об’єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) в період зростаючої глобальної конкуренції принесе користь регіону, написав президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в статті, опублікованій в суботу в Khaleej Times.

Області співпраці Туреччини і ОАЕ, загальна історія, культура і традиційні цінності надають двом народам значні можливості, вказав турецький лідер, відзначивши «радість» уряду з приводу відкриття нової глави у відносинах між народами.

Стаття Ердогана з’явилася за пару днів до його візиту в ОАЕ 14 лютого, першого офіційного візиту турецького лідера майже за десятиліття на тлі потепління у відносинах між регіональними суперниками, які розходилися в думках з приводу їх відповідної зовнішньої політики.

«Той факт, що недавній діалог між Туреччиною і ОАЕ тепер переріс в реальну співпрацю, демонструє, що, якщо ми проявимо ініціативу, ми зможемо разом сформувати наше спільне майбутнє. Ми не відокремлюємо безпеку і стабільність Об’єднаних Арабських Еміратів та інших наших братів в регіоні Перської затоки від безпеки і стабільності нашої власної країни», — додав він.

«Нашими основоположними принципами є узгодження наших інтересів, розширення сфер співпраці за формулою «безпрограшний варіант» і спільна боротьба з погрозами», –  уклав президент Туреччини.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button