ПолітикаТуреччинa

Опитування: 60% турків вважають президентську систему невдалою

Згідно з опитуванням Центру соціально-політичних досліджень, 60% турків вважають президентську систему в Туреччині невдалою.

Згідно з опитуванням Центру соціально-політичних досліджень, 60% турків вважають президентську систему в Туреччині невдалою.

Разом з тим 24,3% респондентів заявили, що вважають систему успішною, свідчать дані дослідження, проведеного в період з 23 грудня по 2 січня в 20 з 81 провінції Туреччини, повідомляє Bianet.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган був переобраний президентом у 2018 році зі значно розширеними виконавчими повноваженнями після загальнонаціонального референдуму.

Разом з тим опитування, засноване на особистих і телефонних інтерв’ю з 1 тис.876 людьми, також показало, що люди у віковій групі від 18 до 24 років, багато з яких вперше проголосують на виборах, які повинні відбутися в наступному році, найбільш негативно ставляться до президентської системи.

Майже дві третини респондентів заявили, що економічна криза і безробіття є найбільш важливими проблемами Туреччини, повідомляє Bianet. Згідно з опитуванням, відсутність демократії, стан судової системи і курдське питання були серед інших згадуваних нагальних проблем в країні.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button