ПолітикаТуреччинa

Лідер НРП: Дострокові вибори в Туреччині можуть відбутися вже у вересні

Лідер основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемаль Киличдароглу припускає що вибори в Туреччині відбудуться у вересні, за дев'ять місяців до запланованого терміну, оскільки, на його думку, уряд не в змозі належним чином управляти економікою.

Лідер основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемаль Киличдароглу припускає що вибори в Туреччині відбудуться у вересні, за дев’ять місяців до запланованого терміну, оскільки, на його думку, уряд не в змозі належним чином управляти економікою.

«Я прогнозую, що вибори відбудуться у вересні», – цитує його Hurriyet.

Нагадаємо, що президентські і парламентські вибори в Туреччині заплановані на червень 2023 року. Президент і голова правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) Реджеп Таїп Ердоган не раз заявляв, що вибори відбудуться в призначений час.

Киличдароглу оголосив, що його партія змістить чинний уряд, перемігши на майбутніх виборах. На питання про кандидата в президенти від опозиційного Національного Альянсу лідер НРП відповів, що рішення про те, хто буде балотуватися на пост президента, буде прийматися представниками Опозиційного Національного Альянсу, що складається з НРП, «Хорошої партії», Демократичної партії і Партії щастя.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button