ПолітикаСвітТуреччинa

Калин і Салліван обговорили турецько-американські відносини

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин і радник з національної безпеки США Джейк Салліван в понеділок по телефону обговорили двосторонні політичні та економічні зв'язки і розвиток співробітництва в галузі безпеки.

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин і радник з національної безпеки США Джейк Салліван в понеділок по телефону обговорили двосторонні політичні та економічні зв’язки і розвиток співробітництва в галузі безпеки.

Згідно із заявою Анкари, в рамках глобальних і регіональних питань відбувся обмін думками щодо української кризи, протестів в Казахстані, процесу нормалізації відносин з Вірменією, подій в Афганістані, Боснії і Герцеговині, і Ефіопії.

В ході бесіди сторони обговорили деталі спільного стратегічного механізму, узгодженого між Туреччиною і США.

Разом з тим обидві сторони відзначили, що українська криза повинна бути врегульована шляхом діалогу і співпраці, і що Туреччина готова всіляко сприяти цьому. Калин також підкреслив важливість, яку Туреччина надає захисту територіальної цілісності України.

Крім того, сторони висловили надію на якнайшвидше врегулювання ситуації в Казахстані, оскільки це дуже важливо для миру і стабільності в регіоні. Були згадані зусилля Організації тюркських держав у цьому питанні.

Співрозмовниками була дана оцінка процесу нормалізації відносин між Туреччиною і Вірменією і важливості постійного миру між Азербайджаном і Вірменією для стабільності і процвітання регіону.

Між тим Калин підкреслив, що Туреччина сповнена рішучості продовжити свою роль у забезпеченні миру і стабільності на Балканах, Кавказі, Близькому Сході, в Центральній Азії та Африці.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button