СвітТуреччинa

США радять громадянам «переглянути плани на поїздки» до Туреччини у зв’язку зі спалахом COVID-19

Держдепартамент США 26 серпня опублікував оновлену інформацію про поїздки до Туреччини, включаючи попередження третього і четвертого рівнів.

Лише кілька країн з низьким рівнем ризику були визнані безпечними для відвідування американцями, в той час як більшість держав в даний час знаходяться на третьому рівні, згідно з яким рекомендується «переглянути плани поїздки» через пандемію коронавірусу. До пандемії Туреччина в цілому перебувала на другому рівні («проявляйте підвищену обережність»).

Відповідно до останніх рекомендацій кількість провінцій, в які «заборонено їздити / подорожувати» в Туреччині, скоротилася з 13 до двох, включаючи південно-східні провінції Ширнак і Хаккарі. Також будь-який район в межах 10 км від сирійського кордону вказаний як «четвертий рівень: не подорожувати». Крім того, будь-який інший район в країні підпадає під дію третього рівня обережності («переглянути плани на поїздку»), заявили в Держдепі.

У відомстві також застерегли американців про можливість «незаконних затримань» в Туреччині.

«Дотримуйтесь підвищеної обережності при перебуванні у Туреччині через тероризм і незаконні затримання. Сили безпеки затримали десятки тисяч людей, у тому числі громадян США, за передбачуваний зв’язок з терористичними організаціями на підставі мізерних або секретних доказів, які виглядають політично мотивованими. Громадяни США також потрапили під заборону на виїзд з Туреччини», — йдеться в заяві.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button