ЕкономікиТуреччинa

Влада Туреччини посилила перевірки цін на ринках і супермаркетах

Міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш заявив, що влада посилила перевірки у зв'язку з передбачуваним надмірним підвищенням цін в супермаркетах і на ринках.

Міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш заявив, що влада посилила перевірки у зв’язку з передбачуваним надмірним підвищенням цін в супермаркетах і на ринках.

«”Ми врахували скарги громадян. Це не короткострокові перевірки, які закінчаться через місяць, оскільки наша мета – поліпшити комерційну діяльність відповідно до правил», — цитує його Hurriyet.

Згідно з останніми офіційними даними, в серпні загальні ціни на продукти харчування зросли на 30% в річному численні.

Ціни на необроблені продукти харчування підскочили майже на 35% в річному численні. Вартість свіжих фруктів і овочів в серпні збільшилася на 40% в порівнянні з тим же місяцем 2020 року.

Відзначається, що річне зростання цін на продукти харчування минулого місяця склало близько 36%. Загальна річна інфляція споживчих цін у серпні досягла 19,25%, піднявшись з 18,95% у попередньому місяці.

Тим часом 17 вересня Міністерство торгівлі оголосило, що інспектори мають намір вивчити скарги споживачів на те, що компанії не знизили ціни на автомобілі, незважаючи на недавні зміни, внесені в положення про спеціальний податок на споживання (SCT).

Додамо, що влада Туреччини в серпні збільшила цінові пороги, за якими SCT застосовується до деяких автомобілів. Остання постанова була розроблена, щоб зробити можливим зниження вартості транспортних засобів, однак автодилери, мабуть, не знижують ціни на автомобілі, на які поширюється нова політика SCT, йдеться в заяві Міністерства.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button